Šķēle rosina ieviest kriminālatbildību par administratīvo līdzekļu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partiju apvienības «Par Labu Latviju» deputāts Andris Šķēle iesniedzis priekšlikumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par administratīvo līdzekļu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijas laikā, portālu «Apollo» informēja PLL frakcijas konsultante Sarmīte Kolāte.

«Saeimas deputāti uzmanību pievērsuši normām, kas regulē priekšvēlēšanu aģitāciju un iespējas izmantot politisko reklāmu, un noteikuši konkrētu aģitācijā izmantojamo finanšu līdzekļu limitu, lai mazinātu naudas ietekmi politikā. Taču likums neparedz nekādus ierobežojumus attiecībā uz administratīvo resursu izmantošanu, ko valdošā koalīcija šodien steidz izmantot savās interesēs, darba laikā vēlētājus meklējot, piemēram, Bārbiju izstādēs,» norāda Šķēle.

Lai šo nepilnību labotu, Šķēle rosina, ka par nelikumīgu valsts un pašvaldību līdzekļu izmantošanu priekšvēlēšanu kampaņas vajadzībām varēs tikt piemērots sods ar piespiedu darbu vai naudas sodu no 50 līdz 200 minimālajām mēnešalgām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu