Premjers: viennozīmīgi, Maizītis būtu spēcīgs kandidāts KNAB šefa amatam

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis («Vienotība») uzskata, ka bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis būtu spēcīgs kandidāts vakantajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatam.

«Viennozīmīgi, Maizītis būtu spēcīgs kandidāts,» trešdien intervijā «Radio 101» sacīja Dombrovskis. Viņš gan norādīja, ka uz šo amatu tiks izsludināts konkurss. «Mēs centīsimies atrast labāko kandidātu,» viņš teica.

Premjers trešdien solīja, ka jaunais KNAB vadītājs tiks atrasts ātrāk nekā pusgada laikā. LNT raidījumā «900 sekundes» trešdien valdības vadītājs pastāstīja, ka iepriekšējā KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša meklēšana ilga vairāk nekā pusgadu, bet viņa pēctecis tiks atrasts ātrāk.

«Es domāju, ka šajā gadījumā mēs tiksim galā ātrāk,» minēja premjers.

Viņš informēja, ka patlaban tiek veikti sagatavošanās darbi, lai varētu izsludināt konkursu par jauna priekšnieka izraudzīšanos. Tiek analizēti arī konkursā prasītie kritēriji un jau sagatavots nolikums, kas paredz tos padarīt stingrākus.

«Šie kritēriji likumprojektā prasa skaidrākas prasības attiecībā uz iepriekšējo darba pieredzi, tostarp tiesībsargājošās institūcijās, un tā tālāk,» klāstīja premjers.

Vienlaikus viņš gan uzsvēra, ka Vilnīša pēcteča meklēšana notiks atbilstoši patlaban spēkā esošajam likumam. «Līdz ar to šīs papildu prasības mēs varēsim ielikt kā priekšrocību vai kā vēlamas,» paskaidroja premjers.

Konkurss tikšot gatavots bez liekas kavēšanās un ir tuvāko nedēļu jautājums, taču par tālāko procesa virzību nepieciešama politiska izšķiršanās.

«Tālāk ir politiska izšķiršanās, par ko vēl būs arī jādiskutē sadarbības padomē, vai jauno KNAB priekšnieku virzīt apstiprināšanai jau šajā Saeimā, kas tobrīd, visticamāk, jau būs atlaista, vai arī nākamajā Saeimā,» norādīja Dombrovskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu