Zviedrijā E.coli infekcijas dēļ no veikalu plauktiem izņemti dīgsti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Zviedrijā pārtikas tirgotāji trešdien steidz no tirdzniecības izņemt dīgstus, reaģējot uz ziņām, ka valstī atklāts pirmais inficēšanās gadījums ar dzīvībai bīstamo enterohemorāģiskā E.coli (EHEC) baktēriju, kurā pacientam nav bijusi saistība ar Vāciju.

Kā jau ziņots, Zviedrijas veselības aizsardzības institūcijas otrdien apstiprināja, ka bīstamā baktērija atklāta pacientam, kurš nav bijis Vācijā un kuram nav bijis saskarsmes ar kādu, kurš sasirdzis pēc atgriešanās no Vācijas.

Sasirgušais vīrietis nekad savā mūžā nav bijis ārpus Zviedrijas.

Līdz šim Zviedrijā bija konstatēti 53 inficēšanās gadījumi ar EHEC un visos bijusi tieša saistība ar Vāciju.

Vēl pirms jaunā gadījuma apstiprināšanas Zviedrijas Nacionālā pārtikas pārvalde ieteica atturēties no svaigu dīgstu lietošanas uzturā.

Lai gan šāds ieteikums izplatīts jau pirms neparastā inficēšanās gadījuma apstiprināšanas, tieši tagad tirgotāji aktīvi steidz izņemt dīgstus no tirdzniecības.

«Pēc Pārtikas pārvaldes ieteikumiem nelietot uzturā svaigus dīgstus mēs esam atsaukuši visu, kas bija mūsu piedāvājumā. Mēs ļoti rūpīgi sekojam līdzi situācijas attīstībai,» Zviedrijas Radio apliecināja pārtikas tirdzniecības ķēdes «Ica» pārstāvis.

Arī citi veikalu tīkli izņēmuši dīgstus no tirdzniecības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu