«Slepkavu» E.coli pārvērtīšot biodegvielā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Zarnu nūjiņa E.coli, kas kļuvusi par vairāku desmitu cilvēku nāves iemeslu Eiropā, pēc pieciem gadiem varot kļūt par biodegvielu, uzskata ASV zinātnieks.

Zinātniski-tehniskā foruma «Aspen Ideas Festival» laikā zinātnieks Džejs Kīslings nāca klajā ar paziņojumu, ka vairākas kompānijas strādā pie tehnoloģijas, kas laboratorijas ietvaros jau parādījusi rezultātus, tomēr degvielas ražošanu komerciāliem nolūkiem pagaidām nevar nodrošināt.

ASV Enerģētikas ministrijas izveidotās Apvienotā bioenerģētikas institūta izpilddirektors Kīslings kļuvis par novatoru, ražojot biodegvielu sākot no rauga un beidzot ar zarnu nūjiņu. Viņš sagaida, ka degvielas izveidošana no E.coli tiks veikta tuvākajā laikā, vēsta «Reuters».

Lai arī biodegvielai ir milzīgs potenciāls, kas palīdzētu samazināt naftas patēriņu, «paies vēl ilgs laiks, līdz biodegviela kļūs par benzīna konkurentu,» sacīja Kīslings. Kritiskais brīdis varot pienākt pēc vismaz 20 gadiem - tā zinātnieks. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu