Apsver iespēju likvidēt Tautas partiju; Šķēle atkal pievērsīsies biznesam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nedēļu pirms 9. jūlijā gaidāmā Tautas partijas (TP) kongresa šaurā lokā kā viens no iespējamiem variantiem tiek apspriesta arī partijas likvidācija, raksta «Pietiek.com», atsaucoties uz informētiem avotiem TP.

[Papildināts ar TPJO komentāru!]

Šāds juridisks risinājums atbrīvotu TP no tiesas piespriesto 1,03 miljonu latu atmaksas valsts budžetā, kas nelikumīgi iztērēta «pozitīvisma kampaņā».

Kā otrs iespējamais ieguvums no partijas likvidācijas tiek minēta TP biedru «brīvlaišana», ļaujot daudziem no viņiem meklēt citas iespējas, kā realizēties politikā, bet jau brīviem no «oranžā» zīmoga. Divi citi no apspriestajiem TP tālākās darbības variantiem ir nestartēt septembrī gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās vai startēt ar «jauniešu sarakstu», kurā nebūtu ne Andra Šķēles, ne kāda no TP plaši zināmajiem politiķiem. Partijas iekšienē ir cerība, ka tas TP noņemtu «oligarhu partijas» zīmogu. Šķēle esot pieņēmis lēmumu atkal pamest politiku un pievērsties tikai biznesam, raksta portāls.

Tautas partijas Jaunatnes organizācija (TPJO) 9.jūlijā gaidāmajā Tautas partijas ārkārtas kongresā rosinās partiju likvidēt - tā portālam «Apollo» pavēstīja TPJO priekšsēdētāja vietniece Sarmīte Kolāte.

Kolāte informēja, ka TPJO arī aicina tos deputātus, kurus gaidāmajā referendumā Latvijas pilsoņi visticamāk atlaidīs, ārkārtas Saeimas vēlēšanās nekandidēt.

«Šis noteikti ir smagākais lēmums, kādu TPJO ir nācies pieņemt, taču šodien - laikā, kad sabiedrībā nav pieprasījuma pēc labējas un konservatīvas politikas, laikā, kad ir uzsākts krusta karš pret veiksmīgākajiem un spējīgākajiem, laikā, kad sabiedrība tiek pulcināta zem saukļiem «Nabadzība ir labi!», mēs neredzam iespēju, kā Tautas partija varētu realizēt savu programmu un pastāvēt par tās dibināšanas Manifestā ietvertajām vērtībām. Ar nožēlu arī jāsecina, ka Latvijā tiek tiražēts mīts: uz cilvēku pulcēšanos partijās ir jāskatās vismaz aizdomīgi. Šādā situācijā mēs nevaram ļaut partijai iznīkt,» uzsvēra TPJO priekšsēdētāja vietniece.

«Mēs apliecinām, ka mums arī turpmāk būs saistošas Tautas partijas Manifestā definētās vērtības. Mēs esam pārliecināti, ka atkal pienāks diena, kad Latvijā būs vajadzīgs politiskais spēks ar skaidru ideoloģiju, ka sabiedrībā būs pieprasījums pēc labējas, konservatīvas veselā saprāta politikas,» - tā Kolāte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu