Sirdi plosošs video: zivis Mārupītē cīnās pēdējiem spēkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Ar svētdien notikušo ekoloģisko katastrofu, Mārupītē ieplūstot  ķīmiskām vielām nevar sadzīvot zivis.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC) pirmdien bija sasaucis operatīvo apspriedi sakarā ar notikušo ugunsgrēku Mārupē, kam sekoja ķīmisko vielu noplūde upē.

Sanāksmē, kurā piedalījās Valsts Vides dienesta, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas, Pašvaldības policijas, Mājokļu un vides departamenta, Pārdaugavas izpilddirekcijas, SIA «Rīgas ūdens», SIA «Rīgas dārzi un parki» un SIA «Eko osta» atbildīgās personas, kā arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC), analizēts līdz šim paveiktais un precizēta darbu koordinācija.

Pašvaldības policijai uzdots patrulēt piesārņoto ūdenstilpju krastus, jo pastāv risks, ka saskarsme ar ūdeni var kaitēt veselībai.

Savukārt uzņēmumam «Rīgas ūdens» jānodrošina dzeramā ūdens piegādi piesārņojuma skartajā rajonā – cisternas atrodas Kantora ielas un Lutriņu ielas krustojumā, kā arī Brūkleņu ielas un Sējas ielas krustojumā. Valsts Vides dienests veic tuvumā esošo aku ūdens paraugu analīzi.

«Rīgas ūdens» norāda, ka ūdensvada ūdens nav piesārņots.

Iedzīvotāji gan tiek aicināti neizmantot ūdeni no akām un urbumiem Mārupītei piegulošajā teritorijā, aicināti pieskatīt bērnus un mājdzīvniekus.

«Tas ir ļoti smagas trieciens ekolosistēmai Mārupītes dabas parka teritorijā,» norāda  Ameriks. «Es neatceros, ka Rīga būtu piedzīvojusi kaut ko tamlīdzīgu. Šos zaudējumus nav iespējams aprēķināt, un vainīgajiem, kuru dēļ šāda katastrofa varēja notikt, ir jāsaņem bargs sods.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu