Vides pārvaldes pārstāvis par Mārupīti: pagaidām neviens cilvēks nav cietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jautāts, vai Mārupes ekoloģiskajā katastrofā cietuši arī cilvēki, Lielrīgas Vides pārvaldes Kontroles daļas vadītājs Elmārs Jasinskis intervijā laikrakstam «Diena» norādīja: «Pagaidām neviens cilvēks cietis nav. Zivis ir gājušas bojā – gan Mārupītē, gan Māras dīķi, gan Arkādijas parkā.»

Viņš skaidroja, ka iedzīvotāji ir brīdināti par piesārņojumu: «Bīstamība var būt seklajām grodu akām, kuras šajā rajonā vēsturiski ir veidotas. Situācija ir tāda, ka ķīmiskais piesārņojums nokļuva meliorācijas grāvī. Tas ir pozitīvs aspekts, kas ļauj cerēt, ka grunts ūdeņi netiks piesārņoti. Pašlaik piesārņojums skalojas un plūst projām.»

Viņš gan nenosauca provizoriskos zaudējumu apmērus, jo tas būšot vērtējams tad, kad avārija būs beigusies. Tāpat Jasinskis atzina, ka šobrīd tas nav aktuālākais jautājums.

Jasinskis arī pastāstīja, ka jau zināmas ķīmiskās vielas, kas nokļuva vidē. «Sastāvs ir dažāds. Fosfors, mazgāšanās līdzekļos – hlororganiskie savienojumi, nātrija hidroksīds, sārmi, skābes. Kā jau jebkurā mazgāšanās līdzeklī. Īstenībā līdzīgi saimniecības līdzekļi ir nopērkami jebkurā saimniecības preču veikalā, un mēs tos ikdienā lietojam. Tomēr profesionālo saimniecības līdzekļu specifika ir tie mazie daudzumi, kuri pēc tam šķaidās tālāk.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu