Strīķe atklāj, cik aizdomās turēto ir «Latvenergo» lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HokutoSuisse , CC Licence

«Latvenergo» lietā 17 personas atzītas par aizdomās turētām, septiņas no tām ir amatpersonas, otrdien no rīta sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe.

Viņa gan neatbildēja, vai iesaistīts arī kāds politiķis vai deputāts, norādot, ka tas atsevišķi netiek pētīts un izdalīts.

Strīķe sacīja, ka lietu risināšanas ātrums ir atkarīgs arī no tā, cik ātri tiek saņemta informācija no ārzemēm. Šobrīd šajā lietā KNAB sadarbojas ar 12 valstīm, jo liela daļa starptautiskas shēmas ir ārzemēs, atzina Strīķe.

Viņa arīdzan skaidroja, ka šobrīd intensīvi notiek izmeklēšanas darbs un katru dienu tiek veiktas darbības.

Jautāta, kāpēc nepieciešams apcietinājums, ja pēc tam aizdomās turētos atbrīvo, Strīķe izskaidroja, ka tas nepieciešams pierādījumu vākšanas nodrošināšanai.

Šajā gadījumā šis apcietinājums nav sods, bet gan nepieciešamā rīcība, lai iesaistītās personas nevarētu veikt pretdarbību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu