Tuvākajā laikā varētu atcelt Štrausam-Kānam izvirzītās apsūdzības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Ņujorkas prokuratūra jau tuvākajā laikā varētu atcelt apsūdzības pret bijušo Starptautiskās Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Štrausu-Kānu, uz kuru krīt aizdomu ēna par viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumu, otrdien vēsta laikraksts «The New York Post», atsaucoties uz šai lietai tuvu stāvošu personu.

«Mēs visi zinām, ka lieta [pret Štrausu-Kānu] ir nestabila. Viņas (istabenes) liecības rada šaubas, mēs nevaram uz tām paļauties šajā lietā,» stāsta informācijas avots.

Viņš atklāj, ka šajā lietā iesaistītie izmeklētāji vairs netic nevienam istabenes vārdam, un neviens, «iespējams, nekad neuzzinās, kas patiesībā notika viesnīcas numurā».

Kā liecina izdevuma informācijas avota stāstītais, apsūdzības varētu tikt atceltas nākamajā tiesas sēdē, kas gaidāma pēc divām nedēļām, vai pat agrāk.

Štrauss-Kāns tika apcietināts Ņujorkā 14.maijā saistībā ar aizdomām par viesnīcas «Sofitel» istabenes izvarošanas mēģinājumu.

Vēlāk tiesa atbrīvoja viņu no apcietinājuma pret viena miljona dolāru drošības naudu un papildu drošības ķīlu piecu miljonu dolāru apmērā kā garantiju tam, ka Štrauss-Kāns nemēģinās izvairīties no tiesas, bet 1.jūlijā apsūdzētais tika atbrīvots no mājas aresta.

Viesnīcas istabene, kas Štrausu-Kānu apsūdz izvarošanā, zvērinātajiem sniegusi nepatiesu liecību, noklusējot faktu, ka viņa iztīrījusi citu istabu, pirms savam priekšniekam ziņojusi par seksuālu uzbrukumu, pavēstīja prokurori.

Kā liecina medijos izskanējusī informācija, šis gan nav vienīgais gadījums, kad izmeklētāji istabeni pieķēruši melos.

Laikraksts «New York Times» iepriekš vēstīja, ka tiesībsargāšanas iestādēm radušies jautājumi par liecinieces patvēruma meklētājas iesniegumā sniegto informāciju. Parādījušās arī pagaidām neapstiprinātas aizdomas par viņas sakariem ar noziedzības pasauli, tostarp par līdzdalību naudas atmazgāšanā un narkotiku tirdzniecībā.

Pēdējo divu gadu laikā viņas kontā dažādas personas ieskaitījušas lielas naudas summas, no kurām dažas sasniedz pat 100 000 ASV dolāru.

Prokuratūra arī ierakstījusi sarunas, kurās lieciniece ar vienu no šīm personām pārrunājusi atlīdzību, kas saistīta ar apsūdzībām par seksuālo uzmākšanos.

Pats Štrauss-Kāns visas viņam izvirzītās apsūdzības noliedzis.

Nākamā tiesas sēde gaidāma 18.jūlijā.

Tikmēr Francijā žurnāliste Tristana Banona otrdien gatavojas vērsties prokuratūrā, apsūdzot Štrausu-Kānu izvarošanas mēģinājumā. 32 gadus vecā Banona apgalvo, ka Štrauss-Kāns viņu 2003.gadā uzaicinājis uz savu dzīvokli, lai tur sniegtu interviju. Kad žurnāliste tur ieradusies, viņš tai «meties virsū kā šimpanze riesta laikā».

Šīs apsūdzības viņa izteikusi 2007.gadā televīzijā un vēlāk intervijā kādam tīmekļa medijam, tomēr līdz šim ar oficiālu prasību varasiestādēs nebija vērsusies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu