Sēklas, kurās konstatēja «slepkavu» E.coli, ievestas Igaunijā. Jāuztraucas arī Latvijā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Jau iepriekš noskaidrots, ka «slepkava» E.coli, iespējams, Eiropā ievesta līdz ar grieķu āboliņu jeb grieķu trigonellas sēklu kravu. Šī krava kopumā ievesta 12 Eiropas valstīs, tostarp arī Igaunijā.

Lai noskaidrotu, vai arī Latvijas iedzīvotājiem būtu pamats bažīties, portāls «Apollo» sazinājās ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD), kur paskaidroja, ka saskaņā ar Ātrās brīdināšanas sistēmu pārtikai un barībai (Rapid alert system for food and feed - RASFF), nedz Latvijā, nedz arī kaimiņvalstī Lietuvā šāda krava no Ēģiptes ieviesta nav.

Tāpat PVD apstiprināja Igaunijas medijos pausto informāciju par to, ka grieķu āboliņš no Ēģiptes ievests arī Igaunijā. Tiek ziņots, ka šī krava ievesta 12 Eiropas valstīs - Bulgārijā, Spānijā, Ungārijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Polijā un citur.

Eiropas Savienības pārstāvji aicinājuši visu šo valstu ierēdņus nepieļaut, ka bīstamās sēklas nokļūst veikalu plauktos, raksta laikraksts «Helsingin Sanomat».


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu