TV ēterā: Divas sestdienas pēc kārtas «Imantdienas 2011»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Pagājušajā sestdienā, 2. jūlijā, Cēsu pils estrādē notika Imanta Kalniņa 70. jubilejas koncerts «Imantdienas 2011», pulcējot vairāk nekā 20 Latvijā labi pazīstamus mūziķus - solistus un instrumentālistus. Latvijas Televīzija šī koncerta ierakstu piedāvā noskatīties divus sestdienu vakarus pēc kārtas – 9. un 16. jūlijā pēc «Panorāmas».

Imanta Kalniņa devums Latvijas mūzikā ir viens no visaugstāk vērtētajiem ne vien profesionāļu aprindās, bet galvenokārt tautā. Kalniņa dziesmas uzrunājušas vairākas Latvijas iedzīvotāju paaudzes vairāk nekā 40 gadu garumā, daudzas no tām kļuvušas par tautasdziesmām.

Koncerta pirmā daļa LTV1 ēterā būs 9. jūlijā plkst. 21:20. Grupas «Turaidas Rozes» izpildījumā skanēs tādas populāras dziesmas kā «Nelaid, māte, bērnus mežā!», «Apvij rokas», «Kas dzīvo tanī pusē», «Buramdziesmiņa» un daudzi citi skaņdarbi Olgas Rajeckas un Uģa Rozes dziedājumā. Pie taustiņinstrumentiem piebiedrosies pats jubilārs.

Vēl šajā koncertā skanēs 70. gados komponētā Imanta Kalniņa rokopera «Ej, jūs tur» - pirmais šī žanra darbs latviešu mūzikā. «Imantdienās 2011» tā izskanēja jaunajā iestudējumā, apvienojoties Latvijā labi pazīstamiem instrumentālistiem, bet abas galvenās vokālās partijas izpildīja Marts Kristiāns Kalniņš un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa.

Koncerta otrā daļa LTV1 ēterā būs 16. jūlijā plkst. 21:25. Skanēs Imanta Kalniņa Zelta fonda dziesmas - pašas populārākās, tautā mīlētākās dziesmas grupas «Autobuss debesīs» izpildījumā. Kopā ar Martu Kristiānu Kalniņu un grupu «Autobuss debesīs» komponista Zelta fonda dziesmas izpildīs arī viesi - dziedātāja Ance Krauze un rokmūziķis Gvido Linga.

Koncerta noslēgumā - sadziedāšanās ar skatītājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu