Dzintaros skanēs Imanta Kalniņa «Lielās dziesmas»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Imanta Kalniņa jubilejas gads un mūzikas svētki turpinās! 1. septembrī Dzintaru koncertzālē notiks emocionāli un muzikāli piesātināts koncerts «Lielās dziesmas», kurā komponists uzstāsies ar savu kādreizējo grupu Turaidas Roze un Liepājas Simfonisko orķestri dirģenta Andra Veismaņa vadībā. Savukārt 5. novembrī «Lielās dziesmas» tiks atskaņotas Liepājās Olimpiskajā centrā.

Koncerta producenta Elita Mīlgrāve: «Programmai atlasītās dziesmas ir «lielas» gan pēc mākslinieciskā un garīgā mēroga, gan – īpaši šajās versijās – pēc skanējuma. Katrs Imanta Kalniņa iznāciens uz skatuves ir kultūras notikums. Taču šoreiz notikums būs īpaši nozīmīgs, jo šādā salikumā – rokgrupa ar simfonisko orķestri - šī mūzika vēl nav skanējusi. Tā būs senu draugu, kolēģu un komponista daiļrades cienītāju satikšanās saviļņojošas mūzikas pasaulē.»

Koncerta skanēs arī leģendāri instrumentāli skaņdarbi, taču pamatā programma balstīta uz dziesmām, kas veidoja Turaidas Rozes repertuāru 80. gadu otrajā pusē – «Trubadūrs», «Nelaid māte bērnus mežā», «Kas jūs esat», «Apvij rokas», «Vējš un liepa», «Svētku diena» u.c.. Tāpat kā toreiz, koncertā šīs dziesmas dziedās Olga Rajecka un Uģis Roze.

  • Biļetes nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un «bilesuparadize.lv».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu