Situācija Māras dīķī pamazām uzlabojas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien saņemtie Valsts vides dienesta (VVD) inspektoru atkārtoti paņemto ūdens paraugu rezultāti liecina par ļoti lēnu, bet pakāpenisku ūdens attīrīšanos no ieplūdušā piesārņojuma Māras dīķī, portālam «Apollo» pavēstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Savukārt, vides stāvoklis Mārupītē nav būtiski mainījies un no Mārupītes Daugavā ieplūst atbilstošas kvalitātes ūdens. Rezultāti pie ieplūdes Daugavā uzrāda paaugstinātu hlorīda koncentrāciju, kas gan nerada negatīvas sekas videi un dzīvajiem organismiem, norāda VARAM.

Paņemtie analīžu rezultāti tiek salīdzināti ar vispārīgām virszemes ūdeņiem noteiktām kvalitātes normām. Lai varētu veikt salīdzinājumu un izvērtēt rezultātus, tika noņemts fona paraugs Mārupītē 100 metrus augšpus piesārņojuma ieplūdes vietas.

Mārupītes ūdens paraugu ņemšanu nodrošināja Rīgas dome. Pēc šo paraugu analīžu rezultātu saņemšanas un to izvērtēšanas būs iespējams noteikt nepieciešamo intensitāti paraugu ņemšanai turpmāk.

Tāpat VVD ir saņēmis atzinumu no Veselības inspekcijas par 4.jūlijā ņemto gaisa analīžu rezultātiem. Veselības inspekcija norāda, ka identificēto gaistošo organismu savienojumu koncentrācijas gaisā ir nelielas vai pat zem nosakāmās robežas un nerada draudus cilvēku veselībai. Šāds piesārņojuma koncentrācijas spektrs atbilst urbanizēto teritoriju gaisa kvalitātes fona līmenim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu