Krievija atjaunos dārzeņu importu no Polijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krievija piekritusi atjaunot dārzeņu importu no Polijas, kas tika apturēts saistībā ar pagājušajā mēnesī Maskavas noteikto aizliegumu ievest Krievijā dārzeņus no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Vienošanās par Polijā audzēto dārzeņu importa atsākšanu panākta Polijas Lauksaimniecības ministrijas delegācijas vizītes laikā Krievijā.

Lai importu atjaunotu, Krievija pieprasījusi garantijas dokumentus.

«Līdzko būs izpildītas prasības, Krievijas tirgus būs atvērts Polijas produktiem,» apliecinājis Krievijas Patērētāju aizsardzības aģentūras vadītājs Genādijs Oņiščenko.

Embargo ES audzētajiem dārzeņiem Krievija noteica 2.jūnijā, bažījoties par cilvēka veselībai bīstamās baktērijas EHEC (enterohemorāģiskās E.coli) infekcijas uzliesmojumu Eiropā.

Neraugoties uz vienošanos ar Briseli, Krievija līdz šim importu atjaunojusi tikai no četrām ES dalībvalstīm - no Spānijas, Beļģijas, Nīderlandes un Dānijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu