Mūzikas un mākslas festivāls «Bildes 2011» aicina pieteikties jaunās grupas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valda Kalnina

27.oktobrī Rīgas Kongresu namā mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2011» ietvaros notiks koncerts, kurā tiek aicinātas uzstāties jaunās, mazpazīstamās, «Bildēs» vēl nestartējušās grupas kopprojektos ar kādu jau Latvijā zināmu mūziķi. 

Šāds kopprojektu koncerts pirmo reizi notika 2001.gadā, un šobrīd tas jau ir kļuvis par vienu no «Bilžu» tradīcijām, kā arī neatņemamu festivāla sastāvdaļu.

Iepriekšējos gados šādā koncertā ļoti veiksmīgi sevi pieteica tādi kopprojekti: 2001.gadā – DRIVING SOUTH & Zigmars Liepiņš, APARĀTS & Mārtiņš Brauns, DZELZS VILKS & Alis P u.c.; 2002.gadā – PUTNU BALLE & Mārtiņš Freimanis, RE:PUBLIC & Ingus Ulmanis, VARBŪT TĀ, Zane Dombrovska & Kārlis Lācis u.c.; 2003.gadā – GAIN FAST & Olga Rajecka, IEDOMU SPĀRNI & Guntars Ruņģis, HOSPITĀĻU IELA & Roberts Gobziņš, PARALĒLE & Raimonds Bartaševičs, HEADLIGHTS & Aigars Grāvers u.c.; 2004.gadā – ASTRO`N`OUT & Horens Stalbe, DEGRADANCE & Ieva Akuratere u.c.; 2005.gadā – AK69 & Roberts Gobziņš, DAYLIGHT & Jānis Grodums, LIETOTAS MĒBELES NO HOLANDES & Adrians Kukuvass, SUŅA STUNDA & Ieva Akuratere u.c., 2006.gadā – FAME & Intars Busulis, TUMORS & RĪGAS VIĻŅI u.c.; 2007.gadā – WILD & Igo, SOUL E-MOTION & Viktors Lapčenoks u.c.; 2008.gadā – CAMILLAS & Lauris Reiniks, MELANNA & Juris Kaukulis, Miks Dukurs & Aisha u.c.; 2009.gadā – LIVIDO & Mārtiņš Freimanis, THE BLACKOUT & Liene Šomase, MAIA`S MARVELLOUS & Jānis Stībelis u.c.

2010.gadā uz «BILŽU» skatuves sevi pieteica 18 jaunās grupas – tostarp, DANDELION WINE (PIENEŅU VĪNS), PREDICT, MANGO, STARDUST u.c.

Grupas DANDELION WINE soliste Evelina Protektore: «Piedalīšanos «Bildēs» var uzskatīt par milzīgu pieredzi jebkurai grupai – gan jaunai, gan arī skatuves veterāniem. Jebkuram mūziķim ir vērts izmēģināt radīt mūziku tādos apstākļos – vai nu sadarbībā ar citu mūziķi, vai arī vienkārši uz milzīgās skatuves ar perfektu skaņu. Personīgi mums sadarbību ar brīnišķīgo Ingu Bērziņu var uzskatīt par pieredzi, kas noteikti atstāja savu iespaidu mūsu mūzikā. Paldies gan Ingai, gan «Bildēm» par iespēju. Nekur vairs nav iespējas pavadīt veselu nedēļu ar tādu milzīgu mūziķu skaitu! Tas sniedz iedvesmu nākamajai daiļradei».

Grupas PREDICT ģitārists Jevgenijs Mironovs: «Pateicoties festivālam «Bildes» mēs satikāmies ar talantīgo Māru Upmani-Holšteinu, ar kuru mēs ne tikai veiksmīgi sagatavojām mūsu uzstāšanos, bet arī palikām par labiem draugiem. Festivāls ir pilns ar labām emocijām, patīkamajām pazīšanām un iespaidiem. Pēc pirmās dziesmas izpildīšanas, kad Kongresu nama milzīgā zāle aplaudēja bez apstāšanas – tā bija svētlaime! Viva «Bildes"!"

Grupas MANGO bundzinieks Jānis Zariņš: «Bildes» ir mūzikas festivāls, kas prasa no jaunajām grupām iniciatīvu, gribas spēku un drosmi sevi parādīt plašai auditorijai kopā ar kādu lielisku, pieredzējušu mākslinieku. Šķiet, ka tā ir jebkuras augošas grupas iespēja būt apspīdētai prožektoru gaismā īstajā vietā un laikā. «Bildes», tās ir atmiņas un gandarījums par padarīto, kas paliek uz visu mūžu. Ja ir kaut kur vērts piedalīties, tad «Bildes» ir pasākums, kurā noteikti ir jāpiedalās.«

Grupas STARDUST ģitārists un videoklipu režisors Elvijs Menniks: «Sadarbība festivālā «Bildes 2010» kopā ar Normundu Pauniņu («Otra Puse») grupai «Stardust» bija liels izaicinājums. Tā kā klausītājiem gadu gaitā ir izveidojies nemainīgs priekšstats par «Otras Puses» lielākā  hīta «Pēc Lietus» skanējumu, tad bija interesanti to pārveidot savas grupas stilā un ar to iepriecināt klausītājus. Patīkami pārsteidza festivāla draudzīgā gaisotne un organizatoru profesionalitāte. Viegli bija strādāt ar Normundu mēģinājumos un uz skatuves, jo viņš ir ļoti atvērts jaunām idejām, kā rezultātā pēc veiksmīgas sadarbības kopā ierakstījām dziesmu «Feja», kurai izveidojām arī videoklipu. Ļoti liels prieks par to, ka ne tikai mēs, bet arī Normunds ir gandarīts par paveikto. Festivālā «Bildes» grupa «Stardust» ieguva nenovērtējamu pieredzi nākotnes izaugsmei.«

Piepulcēties «BILDĒM» var arī mūziķi un kolektīvi, kuri vēlas piedalīties «BILŽU» folka, džeza un blūza koncertos. 

AICINĀM PIETEIKT savu dalību festivālā «BILDES 2011» līdz 2011.gada 20.jūlijam!

Pretendentiem «BILŽU BIROJĀ» (Meistaru 10/12, 411.kab.) grupu atlasei jāiesniedz:

1. Grupas dziesmu skaņu ieraksts
2. Grupas dziesmu video ieraksts
3. Grupas darbības apraksts
4. Grupas dalībnieku saraksts
5. Grupas fotogrāfija

«bildes.lv

bildes@bildes.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu