«Bulgārijas» kapteinis ar viltu devies ceļā, iespējams, pildot kāda pavēli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Kuģa «Bulgārija» ekipāža, dodoties savā pēdējā reisā no Kazaņas ostas, meloja dispečeriem, ziņojot, ka uz tā klāja atrodas desmit reižu mazāk pasažieru, nekā bija patiesībā.

Kuģu dislokācijas sarakstā, kur bez cilvēku skaita tiek atzīmēts arī kuģa nosaukums, kā arī atiešanas un ienākšanas laiks ostā, traģēdijas dienā ierakstīts, ka uz kuģa atrodas tikai 20 pasažieri, kļuvis zināms laikrakstam «Izvestija».

Kā ziņots iepriekš, uz «Bulgārijas» atradās vairāk nekā 200 cilvēku, tostarp arī 20 nereģistrēti pasažieri, kamēr pieļaujamais cilvēku skaits nedrīkstēja pārsniegt 140.

Kāds kapteinis, kurš vēlējās palikt anonīms, apstiprināja, ka kapteiņi atskaitēs dispečeriem nereti sniedz maldīgu informāciju par patieso cilvēku skaitu, lai noslēptu nelegālos pasažierus. Dispečeri, savukārt, nespēj pārbaudīt patieso cilvēku skaitu uz kuģa, jo tas neietilpst viņu pienākumos. Viņi uzticas kapteiņiem.

Kazaņas dispečeru dienestā šo situāciju laikrakstam komentēja dīvaini: «Tas ir loģiski, kuģim taču bija pārslodze».

Radists, kas avārijas brīdī nevarēja nosūtīt SOS signālu, jo bija atslēgta elektrība, pastāstījis, ka elektrības ģenerators uz kuģa atslēgts vēl pirms ūdens nokļuva mašīntelpā. Tehniskas problēmas kuģim esot bijušas jau iepriekšējā reisa laikā, kad mašīntelpā izcēlās ugunsgrēks un pārstāja darboties vairākas iekārtas.

Gan radists, gan viena no kuģa stjuartēm iepriekš stāstīja, ka ekipāža un pasažieri protestējuši pret to, ka kuģis turpina ceļu, taču kapteinis atteicies kontaktēties ar cilvēkiem un beigās izlēmis doties ceļā.

Radists uzskata, ka kāds kapteinim Alkesandram Ostrovskim devis pavēli doties reisā, un viņš bijis spiests šai pavēlei paklausīt. To apstiprina arī stjuarte. «Nezinu, no kā nāca pavēle, bet tika pieņemts lēmums, ka mēs dodamies reisā,» teica viņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu