«Bulgārija» tiek gatavota izcelšanai, ko, iespējams, translēs tiešraidē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Joprojām notiek darbs pie 10.jūlijā Volgas upē bojā gājušo cilvēku mirstīgo atlieku izcelšanas no kruīzu kuģa «Bulgārija» vraka, ziņo Krievijas mediji.

Tikmēr jau sākti sagatavošanas darbi vraka izcelšanai no Volgas upes dzelmes, kas varētu sākties 16.jūlija vakarā. Atbildīgie dienesti ziņo, ka līdz pēdējam brīdim turpināsies cilvēku mirstīgo atlieku meklēšana, un kamēr vien būs cerība, ka kaut kur kuģa telpās vēl ir cilvēki, darbs neapstāsies.

«Bulgārijas» izcelšanas operācijas plānu izstrādā zinātnieki no Pēterburgas Kara skolas, to vadīs pirmās pakāpes kapteinis Andrejs Zvjagincevs, kurš piedalījies arī zemūdenes «Kurska» izcelšanā, un kurš pirmais uzkāpa uz nogrimušās zemūdenes klāja.

Laikraksts «Moskovskij komsomoļec» noskaidrojis un publicējis vienu no iespējamajiem vraka izcelšanas scenārijiem, kuram, kā norāda speciālisti, neesot nekā kopīga ar zemūdenes «Kurska» izcelšanu. Iespējams, ka nogrimušais kuģis sākumā tiks nedaudz pacelts ar peldošo ceļamkrānu palīdzību un zem tā tiks palikti piepūšamie pontoni.

Eksistē vēl otrs variants - «Bulgāriju» izcels ar peldošajiem ceļamkrāniem, un tikai tad, kad tā būs virs ūdens, zem tās paliks piepūšamos pontonus. Pēc tam tiks izsūknēts ūdens, un tikai tad kuģis tiks izcelts pilnībā, vēstī laikraksts.

Galējais lēmums, kā izcelt kuģi, tiks pieņemts pēc tam, kad ūdenslīdēji būs iesnieguši detalizētu kuģa plānojumu.

Katra ceļamkrāna svars ir 350 tonnas, kuģa svars ir 700 tonnas.

Tikmēr Ārkārtas lietu ministrija vēl lemj, vai kuģa izcelšanas operāciju raidīt tiešraidē televīzijā vai internetā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu