Mediju rīcībā nonākušajos «Bulgārijas» dokumentos atrodamas acīmredzamas pretrunas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Žurnālistu rīcībā nonākuši nogrimušā kruīzu kuģa «Bulgārija» dokumenti par tā tehnisko stāvokli, kuros ir acīmredzamas pretrunas, ziņo Krievijas mediji.

Dokumentos, kurus parakstījuši dažādas atbildīgās personas, rakstīts, ka kuģis ir perfektā kārtībā - tam laikus veikts remonts, nav defektu un tas atbilst visām normām.

Jau ziņots, ka radistam neizdevās noraidīt grimstošā kuģa SOS signālu, jo uz tā neatradās atbilstošas iekārtas un daudzi cilvēki atzīmējuši, ka kuģis ir bijis avārijas stāvoklī. Turklāt katastrofas brīdī tam pazudusi elektropadeve, bet ģenerators atslēdzies pat pirms vēl ūdens iekļuva mašīntelpā.

Dokumenti gan liecina, ka pirms trim mēnešiem sakārtoti visi sakaru līdzekļi. 2007.gadā, ja ticam dokumentiem, tam veikts kapitālais remonts. Eksperti ir pārliecināti, ka dokumenti neatspoguļo kuģa patieso stāvokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu