Māte, kas Volgas katastrofā zaudēja dēliņu: es vairs nevēlos dzīvot šajā valstī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krievijas medijs «Novaja gazeta» publicējis Marijas Černovas vēstuli. Sieviete katastrofā zaudēja mazu bērnu. Puika tā arī nesagaidīja savu piecu gadu jubileju. Sieviete plašākai sabiedrībai atklājusi šokējošas detaļas par to, kā varas pārstāvji uzvedušies traģēdijas dienā.

«Tas, kas notika Kazaņā, ir neaptverami. Es vairs negribu dzīvot šajā valstī,» - tā iesāk satriektā māte, turpinot: «Televīzijā visi melo. Tagad es neticu nevienam. Psihologu nav - tie ir federāļi. Viņiem viens darbs - rūpes par kārtību. Viņi dara visu, lai nebūtu panikas, par cilvēkiem viņiem nospļauties.»

«Viņi visi ir maitas un nelieši. Neviens Krievijas telekanāls vēl nav ziņojis par to, ka 23 apkalpes locekļi izdzīvoja, bet gāja bojā 12. Bet pasažieri: izdzīvoja 54, gāja bojā simts. Saprotat?» - vaicā sieviete.

Viņa atklāj arī to, ka morgos mirstīgās atliekas sakrautas viena virs otras. Sieviete arī atminas, ka gribēja, bet nevarēja izmantot likumā paredzēto iespēju atteikties no bērna līķa sekcijas. Izmeklētāji, pie kuriem viņa vērsās, sacīja, ka nezina, kā jāraksta iesniegums.

Vēlāk izmeklētāji vienkārši vilka laiku, lai traucētu mātei nepieļaut sekciju. Pēc atpazīšanas fotogrāfijā bērna māte savu mirušo dēlu ieraudzīja tikai pēc stundas. Sekcija jau bija veikta.

«Es kļuvu bezspēcīga sistēmas priekšā. Cilvēku tiesības neko nenozīmē, galvenais ir izmeklēšana - kāda «pakaļas» glābšana,» sašutusi ir dēla māte.

Televīzijas kameru priekšā Kazaņas varas pārstāvji sarīkoja cinisku izrādi. «Man bija smieklīgi,» raksta māte, norādot, ka kameras priekšā Kazaņas varas pārstāvji esot skraidījuši, kārtojuši apkārtni un visiem pēc kārtas mērījuši asinsspiedienu.

«Es nevēlos dzīvot šai valstī, es vispār nevēlos dzīvot,» vēstuli noslēdz sieviete.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu