Volgas katastrofa: lai arī viss noslēpumā tīts, atklājas kārtējie meli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Kuģa «Dunajskij-66» apkalpes locekļi medijiem pastāstījuši, kā viņu kuģa kapteinis pametis Volgā nogrimušā kruīza kuģa «Bulgārija» pasažierus.

Medijs «Life News» vēsta, ka pēdējo dienu laikā notiek aktīva kampaņa, kuras mērķis ir attaisnot Kazaņā aizturēto kuģa kapteini. Tiek ziņots, ka jau vairāki ierēdņi mēģinājuši attaisnot «Dunajskij» kapteini, paziņojot, ka viņam gluži vienkārši nebija iespējas sniegt palīdzību.

««Dunajskij-66» kapteinis apturēja kuģi un pieprasīja kuģim «Arabella» ziņot par tālākajām darbībām. «Arabellas» kapteinis, kurš uzņēmās glābšanas operācijas vadību, no «Dunajskij-66» palīdzības atteicies. Atteikuma iemesls - ilgs laiks līdz brīdim, kamēr «Dunajskij» pienāks pie katastrofas vietas,» liecībā skaidro pats kuģa kapteinis, norādot, ka nokļūšana līdz katastrofas vietai viņam aizņemtu vismaz stundu, tāpat viņš neesot redzējis slīkstošos cilvēkus.

Tomēr «Dunajskij-66» apkalpes locekļiem ir cita versija.

«Mēs redzējām cilvēkus uz plostiem, kuri signalizēja par katastrofu. Viņi sauca palīgā,» sacīja viens no kuģa darbiniekiem.

To, ka kuģa kapteinis melo, apliecina arī ieraksti kuģa žurnālā. «Tajā ierakstīts, ka kapteinis izsludināja trauksmi «cilvēks aiz borta», kas necik nesaskan ar viņa liecībām,» sacīja avots Tatarstānas tiesībsargājošajās iestādēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu