Sudraba pēc referenduma vēlas redzēt saturīgu politisko piedāvājumu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kontroliere Inguna Sudraba referenduma rezultātu par 10.Saeimas atlaišanu vērtē kā paredzamu un ārkārtas vēlēšanās no politiskajiem spēkiem vēlētos redzēt saturīgu piedāvājumu ar ilgtermiņa redzējumu.

«Referenduma rezultāts man nav pārsteigums - tāda sabiedrības attieksme pret varu bijusi jau daudzus gadus. Nedaudz pārsteidz augstā aktivitāte, kas parāda, ka iedzīvotāji grib iesaistīties sabiedriskajos procesos,» aģentūrai BNS sacīja Sudraba.

Viņa gan norādīja, ka šoreiz sabiedrība ir iesaistījusies ar destruktīvu rīcību - atlaist parlamentu, taču svarīgi, lai būtu iespēja iesaistīties arī pozitīvā veidā un sajust rezultātu savai aktivitātei.

Sudarba atzinīgi vērtēja «manabalss.lv» iniciatīvu dot iespēju noteiktam skaitam iedzīvotāju ierosināt izmaiņas likumos. «Vairāk iesaistoties, sabiedrība arī jutīsies vairāk līdzatbildīga,» pastāstīja valsts kontroliere.

Runājot par gaidāmajām ārkārtas vēlēšanām, viņa minēja, ka nozīmīgs būs politiskā piedāvājuma saturs. «Būtiski, kāds būs piedāvājums, vai tas būs saturīgs un ar ilgtermiņa redzējumu. Tā sliktā lieta ir tāda, ka sistēma jau nav mainījusies, kā tiek pārvaldīta valsts un veidota valdība. Tādēļ vēlētājus var arī sagaidīt vilšanās,» pieļāva Sudraba.

Pēc viņas vērtējuma, ieguvēji nākamajās Saeimas vēlēšanās būs tie politiskie spēki, kam ir izveidojies stabils vēlētāju loks, tostarp Nacionālajai apvienībai.

«Arī Zatlera Reformu partija tur noteikti būs, savā veidā jau referendumā daļa vēlētāju līdzdarbojās šī jaunā spēka aktivitātēm,» sprieda Sudraba. Tomēr viņa atzina, ka pašlaik vēl nevar spriest par šīs partijas devumu Latvijas politikā, jo tam vēl nav izstrādāta politiskā piedāvājuma, vien pašsaprotami postulāti.

Viņa neslēpa, ka saņēmusi vairākus piedāvājumus no dažādiem politiskajiem spēkiem startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās, tomēr visiem atteikusi. «Man nav svarīgi amati, bet saturisks redzējums. Diemžēl tādu es nevienam spēkam pašlaik neredzu,» klāstīja Sudraba.

Jau vēstīts, ka referendumā atlaista 10.Saeima - par to nobalsoja 650 518 jeb 94,3% no referenduma dalībniekiem. Tautas nobalsošanā piedalījās 689 988 jeb 44,73% no 1 491 735 vēlētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu