LIC: pasaulē uzliesmojis Denges drudzis, cilvēki slimo ar E.coli izraisītām infekcijām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pasaulē uzliesmojis Denges drudzis, kā arī cilvēki slimo ar hemolītiski urēmisko sindromu (HUS), E.coli infekciju un leptospirozi, aģentūru LETA informēja Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) par datiem, kas iegūti, apkopojot Eiropas slimību kontroles un profilakses centra (ECDC) sniegto informāciju un Pasaules veselības organizācijas datus.

Uz šīm valstīm dodas arī ceļotāji no Latvijas, tādēļ pirms došanās uz infekciju skartajām zemēm, LIC mediķi aicina par savas veselības drošību parūpēties savlaicīgi, konsultēties ar speciālistiem LIC Tropu un ceļotāju slimību kabinetā un saņemt nepieciešamo informāciju par veicamajiem piesardzības pasākumiem, kas jāievēro dodoties uz konkrētu valsti.

Eiropas Savienības dalībvalstīs no 2.maija līdz 19.jūlijam reģistrēti 765 saslimšanas gadījumi ar HUS un 3151 saslimšanas gadījums ar šiga toksīnu producējošās E.coli infekciju (STEC) bez hemolītiskā urēmiskā sindroma.

Vācijā reģistrēti 717 saslimšanas gadījumi ar HUS, tostarp 25 nāves gadījumi, un 3075 STEC gadījumi, tostarp 16 nāves gadījumi. Saslimušie ar HUS reģistrēti arī Zviedrijā - 18 cilvēki, tostarp viens nāves gadījums, Dānijā - 10 saslimušie, Nīderlandē - četri, Lielbritānijā - trīs, Polijā - divi, pa vienam saslimušajam reģistrēts Spānijā, Austrijā un Luksemburgā.

Vislielākais STEC gadījumu skaits arī reģistrēts Vācijā, tur saslimuši 3075 cilvēki, no kuriem miruši 16, savukārt Zviedrijā reģistrēti 35 saslimšanas gadījumi, Dānijā -15, Nīderlandē - septiņi, Austrijā - četri, Lielbritānijā - trīs, Francijā - divi, kā arī pa vienam saslimušam ar STEC reģistrēts Spānijā, Polijā, Grieķijā, Čehijā, Norvēģijā un Luksemburgā.

Savukārt Taizemē, Brazīlijā un Filipīnās uzliesmojusi saslimšana ar Denges drudzi. Taizemē, Maha Sarakham (Ziemeļu) provincē šogad reģistrēti jau 155 Denges drudža gadījumi un saslimušo skaits turpina pieaugt. Slimības izplatību veicina lietus sezona un karstums.

Brazīlijā, Sergipe štatā šogad reģistrēti 1063 apstiprināti Denges drudža gadījumi, divi cilvēki miruši. Savukārt, Mato Grosso do Sul štatā reģistrēti 12840 saslimšanas gadījumi un trīs saslimušie miruši. Filipīnās šogad reģistrēti 29 898 Denges drudža gadījumi, tur miruši 185 cilvēki. Šajā valstī sakarā ar plūdiem strauji pieaug arī leptospirozes gadījumu skaits. No janvāra līdz 25.jūnijam Filipīnās reģistrēts 521 saslimšanas gadījums ar leptospirozi, 38 cilvēki miruši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu