Nepatīkams notikums Rīgas Zoodārzā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Nepatīkams notikums Rīgas Zooloģiskajā dārzā krokodilu barošanas laikā.

Nāve ir mūsu dzīves sastāvdaļā un mums tas jāsaprot. Barošanās ķēde dzīvniekiem ir nežēlīga un izdzīvo stiprākais. Es varu pieņemt lauvu uzbrukumu zebrām, es varu pieņemt dzīvniecisku instinktu. Bet es nevaru pieņemt cilvēka brutalitāti, it īpaši izrādot to starp bērniem un citiem Zoo apmeklētājiem.

Nejauši sanācis stāsts par Rīgas Zoo bendi. Bende skan drūmi, taču tas man asociējas ar publisku nāves sodu izpildītāju, ko arī redzam video. Starp maziem bērniem, kas ir atnākuši lai iepazītu dzīvniekus un jauki pavadītu laiku, bija jāredz šis skats.

To bija grūti redzēt arī man, jo tai mirklī bija sajūtama līdzjūtība pret šīm dzīvajām radībām.
Kāds teiks tās ir tikai peles, un tāds ir kopēja darbs... Bet tam īsti nepiekritīšu, jo dzīvība paliek dzīvība. Un ja šis cilvēks to atņem, tad lai tas tiek izdarīts ar cieņu un ne jau publiski. Liekas, ka otro reizi barojot, kopējs izvēlējās labāko variantu.

Žēl, ka kādam dzīvība, nāve un nogalināšana ir pašsaprotama, pierasta un ikdienišķa lieta. Un tādējādi tiek aizmirsts par citiem.

Cienīsim dzīvību, lai cik maza arī tā būtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu