Klēpja sunīši izpelnās maksimālo biļešu kontroliera sodu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziedātāja Jolanta Strikaite no trio «Lady's Sweet» piedzīvojusi nepatīkamu gadījumu ar biļešu kontrolieri Rīgas 11.maršruta tramvajā. Viņa transportlīdzeklī bija iekāpusi ar saviem diviem klēpja sunīšiem. Biļetes bija iegādātas, taču kontrolieris pieprasījis uzrādīt suņu vakcinēšanas pases, kas dziedātājai nebija līdzi.

Par pārkāpumu prasīts samaksāt 15 latus par katru sunīti, otrdien vēstīja LNT raidījums «Tautas balss». Jolanta nebija ar mieru maksāt tik lielu summu, tāpēc ar sunīšiem tikusi izsēdināta no transportlīdzekļa.

Pēc izkāpšanas turpinājusies kaulēšanās par soda naudas apmēru, līdz biļešu kontrolieris piekritis iekasēt 3 latus par katru sunīti.

Tomēr dziedātājai radies iespaids, ka «Rīgas satiksmes» darbinieks gribēja nopelnīt uz mazo sunīšu rēķina. Viņasprāt, viņš diez vai vispār prasītu maksāt saimniekam, kurš bez vakcinēšanas pases pārvadātu liela izmēra suni.

Kā raidījumam paskaidroja «Rīgas satiksmes» pārstāve, biļešu kontrolieris par dzīvnieka pārvadāšanu neatbilstoši prasībām drīkst uzlikt sodu līdz 15 latiem. Katrs gadījums tiekot vērtēts individuāli. Tikpat labi tas var būt tikai mutisks brīdinājums.

Ja suņa saimnieks nepiekrīt soda naudas apmēram, viņam ir tiesības to pārsūdzēt, rakstot sūdzību «Rīgas satiksmei».

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu