Zināmi «Kilograms kultūras» otrā ceturkšņa balsojuma rezultāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Noskaidroti Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma «100 g kultūras» iedibinātās gada balvas «Kilograms kultūras» pirmā ceturkšņa balsojuma rezultāti.

Teātra nominācijā visvairāk balsu saņemts par Pīters Šefera izrādi «Amadejs» Dailes teātrī. Kopumā par to saņemtas 422 balsis.

Nominācijā «Mūzika» 280 balsis saņemtas par Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncertu «Šimkus & Šišons».

Par labāko kino nominācijā otrajā ceturksnī ar 181 balsi atzīta studijas «Atom Art» veidotā animācijas filma «Lupatiņi». Tās režisors ir Edmunds Jansons.

Nominācijā «Vizuālā māksla» visvairāk skatītāju nobalojuši par Andreja Granta fotoizstādi Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā. Kopumā saņemtas 294 balsis.

Ar 281 balsi literatūras kategorijā par labāko atzīta Noras Ikstenas grāmata «Vīrs zilajā lietusmētelītī».

Otrā ceturkšņa pārsteigums kultūrā ir inovatīvais mākslas projekts Andrejsalā - izrāde «Heda», kuras režisori ir Elmārs Seņkovs un Jurijs Djakonovs. Par šo darbu saņemtas 298 balsis.
252 balsis saņemtas par Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas spāru svētkiem nominācijā «Gada notikums».

Kā ziņots, pirmajā ceturksnī par labākajiem atzīti Džoakīno Rosīni operas «Seviljas bārddzinis» iestudējumu Latvijas Nacionālajā operā, Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertu 29.janvārī Lielajā ģildē, Kaspara Podnieka izstāde «Savienotie trauki» izstāžu zālē «kim?», Jāņa Lejnieka grāmatu «Krampis. Arhitekts Andris Kronbergs» un Latvijas Leļļu teātra izrāde «Snaudošā pūķa pasaka (Mazais samurajs)».

Balvas kandidātu izvirzīšanas un vērtēšanas sistēmu veidojusi gan raidījuma «100 g kultūras» komanda, gan LTV žurnālisti, kas LTV raidījumos atspoguļo Latvijas notikumus kultūrā.
Nākamais balsojums aptvers jūlija, augusta un septembra notikumus par ko būs iespējams balsot oktobrī.

Skatītāji par izvirzītajām nominācijām varēs balsot gan internetā, LTV 1.kanāla mājaslapā, gan arī, nosūtot aizpildītās anketas pa pastu LTV1 raidījumam «100 g kultūras». Ancena atzīmē, ka katrā nominācijā varēs balsot tikai par vienu kandidātu.

Rezultāti tiks apkopoti četras reizes gadā, savukārt nākamā gada janvārī notiks lielais gada balsojums, kurā tiks noskaidroti un apbalvoti gan galveno nomināciju - mūzikas, kino, teātra, mākslas, literatūras un tautas mākslas - līderi, gan īpašo nomināciju - «Gada kultūras notikums» un «Gada pārsteigums» - uzvarētāji. Uzvarētājiem tiks pasniegtas mākslinieces Kristīnes Jurjānes veidotas balvas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu