Katastrofa Volgā: cilvēkus nogalināja tas, kā funkcija ir glābt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lielākā daļa «Bulgārijas» pasažieru - galvenokārt sievietes un bērni, lai cik tas paradoksāli nebūtu, noslīka glābšanas vestu dēļ, vēstī Krievijas mediji.

Proti, glābšanas vestes cilvēkus cēla uz augšpusi, nedodot iespēju izpeldēt pa durvīm vai logu  - par šādu traģisko notikumu attīstības scenāriju pārliecināti ūdenslīdēji, kas piedalījās glābšanas darbos.

Tāpat tiek ziņots, ka «Bulgārijas» pārplānošana nebija īstais katastrofas iemesls, kā iepriekš uzskatīts. Izmaiņas arī neesot bijušas tik lielas.

Sākotnējā izmeklēšanas informācija liecina, ka «Bulgāriju» nogremdēja atvērtie iluminatori. «Kad straujais vilnis atsitās pret kuģi, pa iluminatoriem ieplūda ūdens,» skaidroja izmeklēšanā iesaistīta persona.

Visloģiskākais izskaidrojums tam, kāpēc iluminatori bija vaļā - uz kuģa nebija kondicionieru, bet kajītēs bijis ļoti karsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu