Babītes ezera dabas liegumā noķer divus maluzvejniekus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts vides dienesta (VVD) darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas (VP) darbiniekiem šodien dabas liegumā «Babītes ezers» noķēruši divus maluzvejniekus, kuru lomā atrastas arī dažādas zivis.

Kā pastāstīja VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns, maluzvejnieki Babītes ezerā bija devušies ar laivu un aptuveni 300 metru garu zvejas tīklu, kurā tika atrastas dažādas zivis, tostarp sešas līdakas, divas vimbas, viens līnis, 11 raudas un tikpat brekši, trīs karūsas un 11 vēži.

Maluzvejniekiem, kuri vides sargu uzmanības lokā bija nonākuši jau iepriekš, taču līdz šim vēl viņus nebija izdevies notikuma vietā noķert, atsavināti gan zvejas tīkli, gan arī laiva.

Ievērojot to, ka nelikumīgā zveja tika veikta dabas liegumā, uz notikuma vietu izsaukti VP darbinieki. Aizturētās personas nogādātas policijā lietas apstākļu noskaidrošanai.

Par notikušo sākts kriminālprocess. Par maluzvejniecību dabas liegumā aizturētajiem draud ne tikai kriminālatbildība, bet viņiem būs arī jāatlīdzina zivju resursiem nodarītie zaudējumi, piemēram, par vienu līdaku un vimbu būs jāmaksā 100 lati, vienu līni un vēzi - 25 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu