Britu rakstnieks: nemieri Londonā aizsāk gadiem ilgu sacelšanos visā Eiropā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Masu nekārtības Lielbritānijā iezīmē sacelšanas sākumu, ka ilgs gadiem un izplatīsies visā Eiropā. Šādu viedokli paudis pazīstamais britu rakstnieks un dramaturgs Hanifs Kureiši.

«Šie trīsdesmitgadnieki, kuriem nekad nav bijusi darbavieta un kuri nekad nestrādās, ir Lielbritānijas pilsoņi, ne imigranti. Viņi staigā pa ielām ar ieročiem rokās un lieto narkotikas,» nemierniekus raksturo Kureiši. «Tie [nemiernieki] ir cilvēki, kas nav spējuši iekļauties ekonomiskajā sistēmā,» uzskata viņš.

Rakstnieks, kura tēvs bija pakistānietis, bet māte – britu izcelsmes, labi zinot, kas stāv aiz vardarbības, kura uzplaiksnījusi tā dēvētajos nelabvēlīgajos pilsētas kvartālos, norāda izdevums «La Repubblica».

Kureiši uzsver, ka šo jauno cilvēku mērķis ir veikali un bankomāti – labklājības simbols, kurš tiem ir liegts.

«Neapmierinātība aug. Ir vajadzīga nauda, kas valdībai nav. Tāpat, kā nav Itālijai, Grieķijai un Spānijai. Tāpēc es domāju, ka mēs esam tikai augstas sociālās nestabilitātes perioda sākumā,» norāda rakstnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu