Vismaz divās Anglijas pilsētās atkal sākušies grautiņi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Lielbritānijā otrdienas vakarā atsākušies grautiņi, kas valsti piemeklējuši jau trīs iepriekšējās naktis, ziņo policija.

Vestbromvičā, kas atrodas netālu no Lielbritānijas otas lielākās pilsētas -Birmingemas, aptuveni 200 cilvēku liela jauniešu banda apmētā ar dažādiem priekšmetiem policistus, demolē veikalus un dedzina automašīnas, vēsta policija un britu raidsabiedrība BBC.

Televīzijā pārraidītajos videokadros bija redzami jaunieši, kas patvērušies aiz barikādēm un atvaira kārtības sargu mēģinājumus tos savaldīt.

Vardarbība uzliesmojusi arī netālu esošajā Vulverhemptonā, kur jaunieši sākuši demolēt veikalus.

«Vulverhemptonā [dauzoņas] ielauzušies dažos veikalos. Vestbromvičā šobrīd ir zināmas nekārtības un aizdedzinātas divas automašīnas,» teikts Vestmidlendsas policijas paziņojumā.

Vestmidlendsas policija nekārtību laikā, kas pirmdienas vakarā uzliesmoja Birmingemā, jau aizturējusi vairāk nekā 130 cilvēkus.Tikmēr Selfordā, kas atrodas Mančestras aglomerācijā, aptuveni 20 cilvēku liela jauniešu banda apmētāja policijas automašīnas ar ķieģeļiem, taču likumsargi uzbrucējus izklīdinājuši.

Mančestras aglomerācijas policijas pārstāvis pavēstīja, ka huligāni kārtības sargiem uzbrukuši ap plkst. 17.00 (plkst. 19.00 pēc Latvijas laika) Selfordas iepirkšanās centrā.

«Uz policijas automašīnām tika sviesti vairāki ķieģeļi,» stāstīja policijas pārstāvis. «Tur bija 20 jaunieši, kurus izklīdināja aptuveni ducis policistu.»

Kā ziņots, grautiņi sākās sestdien Londonā, kad miermīlīga demonstrācija, kuru izraisīja kāda policijas sašauta Totenhemas iedzīvotāja nāve, pārauga vardarbībā. Trīs naktis ilgušo nekārtību laikā Londonā 111 policisti guvuši ievainojumus.

Kopš nedēļas nogales nekārtības pārsviedušās arī uz citām Anglijas pilsētām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu