Nakts Anglijā aizvadīta salīdzinoši mierīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Nakts uz ceturtdienu Anglijas pilsētās aizritējusi salīdzinoši mierīgi, un atšķirībā no iepriekšējām naktīm nav saņemtas ziņas par laupīšanām, dedzināšanu vai plašām sadursmēm ar policiju.

Londonā valdījis neierasts miers un bijusi redzama pastiprināta policijas klātbūtne.

Metropoles policija informē, ka Eltemas rajonā Londonas dienvidu daļā jaunieši likumsargu virzienā raidījuši dažādus priekšmetus, taču nemieru cēlāji tikuši izklīdināti.

Arī citās pilsētās, kur iepriekšējās naktis notikušas laupīšanas un citas nekārtības, nakts aizvadīta bez nopietniem incidentiem.

Tikmēr nelielas nekārtības pirmo reizi kopš plašo grautiņu sākuma pagājušajā sestdienā notikušas Velsā.

Policija turpina aizdomās turamo arestēšanu, Londonā vien aizturēto cilvēku skaits jau sasniedzis vismaz 820.

Tiesas ir pārslogotas, izskatot laupītāju un vandaļu lietas. Viens aizdomās turamais bijis vien 11 gadus vecs.

Ceturtdien Mančestrā jau piespriests cietumsods pirmajiem grautiņu lietā notiesātajiem.

«Divi cilvēki jau ir nonākuši cietumā par dalību vakardienas nekārtībās,» informē Mančestras policija. «Diviem vīriešiem piespriests attiecīgi desmit un 16 nedēļu cietumsods. Viņi ir pirmie no daudziem.»

Jau ziņots, ka naktī uz trešdienu īpaši smagi grautiņi notika Lielbritānijas trešajā lielākajā pilsētā Mančestrā, kur jauniešu bandām - vairākiem simtiem cilvēku - pat izdevās no savām pozīcijām atspiest policijas spēkus.

Grautiņi sākās sestdien Londonā, kad miermīlīga demonstrācija, kuru izraisīja kāda policijas sašauta Totenemas iedzīvotāja nāve, pārauga vardarbībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu