«A-ha» sniegs koncertu Norvēģijas teroraktos bojāgājušo piemiņai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Pasaulslavenās Norvēģijas grupas «A-ha» dalībnieki atkalapvienosies, lai 21.augustā Oslo sniegtu koncertu jūlija teroraktos bojāgājušo piemiņai.

«22.jūlijā mēs bijām satriekti līdz sirds dziļumiem tāpat kā visa pārējā Norvēģija un pasaule,» atzina mūziķi. «Tā bija šausmīga provokācija pret visu, kam mēs ticam. Tajā pašā laikā mēs lepojamies, ka mūsu mazajā valstī tauta, politiķi un monarhi šajā traģēdijā bija saliedēti. Mēs esam ļoti pateicīgi par to, ka mūs uzrunāja piedalīties šajā piemiņas pasākumā.»

Jau ziņots, ka 22.jūlijā Oslo centrā Norvēģijas valdības ēku kvartālā notika sprādziens, kuram sekoja asinspirts Darba partijas jauniešu nometnē Ūteijas salā. Pusotru stundu ilgā apšaudē Ūteijas salā tika nogalināti 68 jaunieši un ievainoti vairāk nekā 60, bet sprādzienā Oslo gāja bojā astoņi cilvēki.

Atbildību par abiem sprādzieniem un uzbrukumiem Ūteijā uzņēmies 32 gadus vecais norvēģis Anderss Bērings-Breivīks.

Grupa «A-ha» vispasaules popularitāti sasniedza 1985.gadā jau ar savu pirmo albumu «Hunting High And Low», kura singls «Take On Me» vairākās valstīs iekaroja topu augstākās virsotnes, tostarp ierindojās «Billboard Top 100» pirmajā vietā. 

Deviņdesmitajos gados mūziķu ceļi šķīrās, taču 2000.gadā viņi atkalapvienojās un līdz 2010.gadam, kurā tie paziņoja par grupas darbības beigām, grupa izdeva vēl četrus albumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu