Latvieši stāsta par piedzīvoto Lielbritānijas nemieros

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

«Sākumā šķita, ka nekas nenotiks, mums ir drošs rajons. Vēlāk, kad dzirdējām, ka cilvēki skrien garām logam, palika bailīgi, kā kara laikā,» tā par piedzīvotajiem nemieriem Lielbritānijā raidījumam «De facto» stāsta Londonā dzīvojošie latvieši.

Agija Liepniece stāsta, ka mājoklī izslēguši gaismas, aizvilkuši aizkarus un gaidījuši, kad viss beigsies. Tā darījuši daudzi Londonas iedzīvotāji. Londonas latvieši atzīst, ka joprojām no mājām iziet vakaros nav omulīgi, īpaši, ja tuvumā nav policijas. It kā viss ir atgriezies vecajās sliedēs,  bet redzams, ka cilvēki joprojām ir uztraukti, stāsta latvieši.

Pārsvarā nemierus Lielbritānijā izraisīja citu rasu cilvēki, tie bija jaunieši, kas dzimuši un auguši Lielbritānijā, tāpēc vietējo iedzīvotāju attieksmei pret viesstrādniekiem no Austrumeiropas pasliktināties nevajadzētu, lēš latvieši.

Par visu plašāk – «De facto» sižetā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu