Britu mūziķis: grautiņos vainojama televīzija un videospēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Britpopa grupas «Oasis» bijušais ģitārists un dziesmu autors Noels Galahers atzinis, ka, pēc viņa domām, grautiņos, kas Anglijas pilsētās turpinājās četras naktis, vainojama televīzija un videospēles, kuru dēļ cilvēki ir pieraduši pie vardarbības un sākuši to uztvert kā normālu parādību.

«Cilvēki kļuvuši imūni pret vardarbību,» atzina Noels Galahers. «Ja viņus notver, viņus pienācīgi nesoda. Cietumi ir pilni? Tad uzbūvējiet jaunus!»

Kā ziņots iepriekš, grautiņi sākās sestdien Londonā, kad miermīlīga demonstrācija, kuru izraisīja kāda policijas sašauta Totenemas iedzīvotāja nāve, pārauga vardarbībā. Visnopietnākās nekārtības izcēlās Mančestrā, kur simtiem jauniešu sarīkoja grautiņu pilsētas centrā, dauzot skatlogus, laupot veikalus un iesaistoties sporādiskās ielu cīņās ar policiju, savukārt Rietumbromvičā un Vulverhemptonā vandaļi dedzināja ēkas.

Grautiņos cieta arī Noela Galahera brālis Laiems, no kura veikala Mančestrā izlaupīti apģērbi 270 000 sterliņu mārciņu (133 600 latu) vērtībā.

«Tas ir neprāts! Vardarbība vardarbības dēļ,» šausminājās Noels Galahers. «Cilvēki, kas to dara, nav nabagi. Tie ir bērni ar mobilajiem telefoniem un citiem sūdiem. Policijai un valdībai ir jārīkojas drastiski. Šie idioti izposta paši savas mājas. Pēc sešām nedēļām, kad viss aizmirsīsies, viņi stulbi skatīsies un sapratīs, ka šīs mājas joprojām ir izpostītas un nodedzinātas. Šie cilvēki neko nepieprasa, viņiem nav mērķu. Viņi tikai izposta paši savas mājas. Cik stulbam gan tur ir jābūt?»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu