Anglijas grautiņu dalībniekiem būs jāpiedalās sakopšanas darbos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Anglijas grautiņu dalībniekiem būs jāpiedalās sakopšanas darbos, otrdien paziņoja Lielbritānijas premjerministra vietnieks Niks Klegs.

Turklāt, veicot šos darbus, notiesātajiem vandaļiem būs jāvalkā oranžas krāsas apģērbs, lai sabiedrība redzētu, kā norit «cietušo rajonu atjaunošana un uzlabošana», skaidroja Klegs.

Viņaprāt, grautiņu dalībniekiem vajadzētu arī satikt nemieros cietušos cilvēkus, lai apjaustu savas rīcības sekas.

«Es vēlos, lai viņi satiktu tādus cilvēkus kā to sievieti, ko es pagājušajā pirmdienā sastapu Totenhemā un kura man teica, ka viņai mugurā joprojām ir tās pašas drēbes, kas viņai bija brīdī, kad viņa izskrēja ārā no sava dzīvokļa, pirms tas tika nodedzināts,» stāstīja Klegs.

Klegs arī paziņoja, ka tiks izveidota neatkarīga komisija, kas uzklausīs vardarbībā cietušos cilvēkus. Ar šīs komisijas darba rezultātiem sabiedrība tiks iepazīstināta pēc sešiem līdz deviņiem mēnešiem, tomēr tā neveiks vispārīgu nemieru izmeklēšanu, uz ko aicinājuši opozīcijā esošie leiboristi.

Tikmēr premjerministrs Deivids Kemerons pirmo reizi kopš plašajiem grautiņiem apmeklēja Totenhemu, kur viesojās pašvaldības centrā, kas ar pārtiku un apģērbu nodrošina tos aptuveni 200 cilvēkus, kuri kopš nemieriem palikuši bez pajumtes.

Plašie grautiņi, kas nerimās četras naktis pēc kārtas, sākās 6.augustā Londonā, kad miermīlīga demonstrācija, kuru izraisīja kāda policijas sašauta Totenhemas iedzīvotāja nāve, pārauga vardarbībā. Nemieri nākamajās naktīs pārmetās arī uz citiem Londonas rajoniem un Anglijas pilsētām. Pēdējo desmitgažu vērienīgāko grautiņu dalībnieku aresti joprojām turpinās, un, atbilstoši jaunākajiem datiem, apcietināti ir jau aptuveni 2800 cilvēku, un teju pusei ir uzrādītas apsūdzības - vandalismā, dedzināšanā, huligānismā un laupīšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu