Normundam Rutulim ir «Rīgas sirds»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

29.augustā nāks klajā dziedātāja Normunda Rutuļa labāko dziesmu izlase, kurā, papildus jau zināmām un populārām melodijām, tiks iekļauts arī jaunākais dziedātāja ieraksts [s:39060].
Dziesmu speciāli Normundam komponējis Maestro Raimonds Pauls, kurš ir lielākās daļas izlasē iekļauto dziesmu autors, tāpat kā jaunās dziesmas teksta autors Guntars Račs.

Jaunās dziesmas skanējums iezīmē Normunda jaunās un vēl tikai topošās programmas virzienu ar plašu orķestra skanējumu un viegla džeza intonācijām. Dziesmu aranžējis un sadarbībā ar Normundu producējis Kristaps Krievkalns. Ierakstā piedalījušies pavisam 12 mūziķi, starp kuriem arī Anrijs Grīnbergs, Roberts Rasa (bass), Raivo Stašāns (saksofons), Normunds Piesis (trompete), Anrijs Grīnbergs (bungas) un citi.

Normunds Rutulis: «Sen jau sapņoju par šādu ierakstu. Patīkami, ka Maestro atsaucās manam aicinājumam radīt vairākas jaunas melodijas, kuras iezīmētu to virzienu, kādā strādāšu pie sava jaunā solo albuma. Kad Maestro noklausījās gatavā ieraksta pirmo pantu, viņa komentārs bija lakonisks – labi! Bet pēc pilnas dziesmas noklausīšanās – Ļoti labi! Strādājiet tālāk!»

Raimonds Pauls: «Šīs dziesmas skanējums man atgādināja par to, ka sen būtu laiks atjaunot Latvijas radio bigbendu. Mums ir izaugusi jauna un ļoti spējīga mūziķu paaudze.« 

Guntars Račs: «Normunds joprojām meklē savu ceļu mūzikā un šis ir vēl viens no viņa mēģinājumiem arvien būt savādākam. Ļoti veiksmīgs mēģinājums. Orķestra skanējums ir bijis aktuāls un dzīvot spējīgs visus laikos.»

Lai gan šī dziesma nav iekļauta nevienā no «Rīgai 810» plānotajiem pasākumiem, tā labi iederas svētku nedēļas noskaņās.

Dziesmas Mp3 pieejams lejupielādes portālā «Doremi.lv».

Septembra sākumā Normunds būs sastopams sekojošās vietās, kur norisināsies viņa solo koncerti «4 Desmit» -

  • 3.septembris – Rīgas, Kongresu nams
  • 9.septembris –ZOC Jelgavā
  • 23.septembris – Ventspils tautas namā
  • 24.septembris – Liepājas OC Rožu zāle
  • 1.oktobris – Valmieras k/n

Koncertu norises vietās būs pieejams arī jaunais izlases albums «Labākās dziesmas».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu