Līgatnē no voljera izmucis lācis, iedzīvotājus aicina uzmanīties

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Naktī uz ceturtdienu no Līgatnes dabas taku voljera ir izmucis lācis, tādēļ iedzīvotāji aicināti atturēties no dabas taku teritorijā esošo mežu apmeklējuma, aģentūru BNS informēja Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins.

Apkārtnes piebraucamos ceļus bloķē pašvaldības un valsts policijas darbinieki, teritorijā strādā un situāciju kontrolē Dabas aizsardzības pārvaldes un Gaujas Nacionālā parka darbinieki, ir informēti tuvējo māju iedzīvotāji.

Ņemot vērā, ka dabas takās mītošie lāči ir saraduši ar cilvēku klātbūtni, tiem ir mazināts baiļu instinkts. Sastapšanās ar šādu lāci ir bīstama, brīdina speciālisti.

Šteins norādīja, ka pēdējo reizi lācis rīta pusē redzēts turpat, iežogojuma tuvumā, un pieredzējusī dzīvnieku kopēja Velga Vītola norādījusi, ka lācis, visticamāk, necentīsies iet projām no tuvākās apkārtnes.

Viņš pauda cerību, ka tuvāko stundu laikā dzīvnieku izdosies noķert, iemidzināt un nogādāt atpakaļ iežogojumā. Tā esot pirmā reize, kad Līgatnes dabas takās lācis pamet voljēru.

Līdz situācijas atrisinājumam ieeja Līgatnes dabas taku zonā ir aizliegta. Iedzīvotāji un viesi, ogotāji, sēņotāji un dabas vērotāji lūgti atturēties no dabas taku teritorijā esošo mežu apmeklējuma.

Par notikumu attīstību pašvaldība sola informēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu