Rīgā sāksies pilsētas 810 gadu jubilejas svētki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No šodienas līdz 21.augustam Rīgā ar plašu pasākumu programmu tiks svinēta pilsētas 810 gadu jubileja.

Šodien debesīs virs Daugavas akvatorijas starp Salu un Dienvidu tiltu sāksies starptautiskās aviosacensības augstākajā pilotāžā. Šodien no plkst.12 līdz plkst.19 notiks sacensību dalībnieku atlase un kvalifikācija, bet aerobātikas sacensības plānotas rīt no plkst.12 līdz plkst.19.30.

Sacensības izveidotas, lai labākajiem pilotiem būtu iespēja demonstrēt savu meistarību arī plašākai publikai, ne tikai sporta entuziastiem, kā arī lai demonstrētu lidaparātu ražošanas tehnisko progresu. Savukārt 20.augustā skatītāji jau varēs sekot līdzi pilotu sacensībām divās disciplīnās.

Visas trīs svētku dienas uz AB dambja notiks radošā smilšu skulptūru parka «Magic Sand Riga 2011» rīkotās smilšu meistardarbnīcas «Meistari un stiķi». Meistardarbnīcās no plkst.10 līdz 20 katru dienu profesionālu smilšu tēlnieku un meistaru vadībā jebkurš interesents, kuru aizrauj radīšanas spēle, tiks aicināts veidot savu smilšu meistardarbu jeb meistarstiķi.

Tāpat visas Rīgas svētku dienas no plkst.14 līdz 16 Jāņa ielā 6 darbosies trīs radošās darbnīcas - filcēšana, māla veidošana un rokdarbi. Pedagogu vadībā šajās dienās bērni varēs veidot savu mākslas darbu līdzņemšanai. Paralēli radošajām nodarbībām mūzikas skolotāja ar latviešu mūzikas instrumentiem un dažādiem skanošiem atribūtiem, spēlējot vijoli, radīs jautrību un aktīvu rosību radošo darbnīcu atrašanās vietā, papildus piesaistot apmeklētāju uzmanību.

Svētku pasākums šodien notiks arī kultūras un atpūtas centrā «Imanta», kas būs arī Imantas mikrorajona vārda dienas svinības. Šis pasākums sāksies ar koncertu bērniem, kurā būs skatāms kultūras un atpūtas centra «Imanta» un Brēmenes tautas nama «Weserterrassen» kultūras kopprojekts bērniem «Krustceles».

Jau astoto gadu Rīgas pilsētas svētku laikā notiks Rīgas domes priekšsēdētāja pieņemšana par godu zelta kāzu jubilāriem, kurā tiek godināti pāri, kas laulībā nodzīvojuši 50 gadus. Zelta kāzu jubilārus Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) šodien suminās Mazajā ģildē.

Savukārt Bastejkalnā šodien no plkst.16 līdz 18 notiks «Brīnumskapja» koncerts, kas būs stāsts par kādu senu kuģu ostu, kas tika dibināta pirms daudziem gadiem un pastāv vēl līdz šai baltai dienai, savukārt Kalnciema kvartālā šajā dienā varēs baudīt kino svētkus, kuros tiks godināti latviešu animācijas meistari ar 45 gadu pieredzi un tiks demonstrētas latviešu animācijas filmas.

Piektdien plkst.19 Ķīpsalā sāksies trešie Rīgas dejotāju svētki, bet plkst.19.30 «Arēnā Rīga» būs rokgrupas «BI-2», Diānas Arbeņinas un grupas «Nočnije snaiperi» koncerts.

Mūzika no Vecrīgas torņiem, sasaucoties kopīgā koncertā «Zvaigznes torņu ielokā», sāks skanēt plkst.20.30, bet plkst.23 tiks dots starts tradicionālajam «OKartes Rīgas svētku nakts skrējienam», kas sāksies Krišjāņa Valdemāra ielā pie Rīgas Kongresu nama, un tā maršruts vedīs pāri Vanšu tiltam.

Rīgas svētki ar dažādiem pasākumiem turpināsies arī rīt un parīt. Viens no galvenajiem šā gada svētku pasākumiem būs Rīgas 810 gadu jubilejai veltītais svētku lielkoncerts «Meistars. Dziesma. Leģenda.», kas rīt, 20.augustā, plkst.20 notiks Mežaparka Lielajā estrādē, pulcējot 8000 kora dziedātājus, dejotājus un pūtēju orķestru mūziķus no visas Latvijas. Savukārt svētdien, 21.augustā, plkst.12 viduslaiku gars atdzīvosies 11.novembra krastmalā, kur varēs sastapt seno amatu meistarus, bruņiniekus, viduslaiku pilsētas iedzīvotājus un tās viesus, alķīmiķus, burvjus un blēņu stāstniekus. Svētdienas centrālais notikums būs jaunās Rīgas atslēgas izgatavošana, kurai jau tagad ikviens var ziedot kādu savu atslēgu kā materiālu jaunas Rīgas atslēgas kalšanai.

Interesenti ar Rīgas svētku programmu var iepazīties arī mājaslapā «www.rigassvetki.lv», kur informācija pieejama arī angļu un krievu valodā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu