Līgatnes lācene beidzot atgriezusies savā mītnē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Piektdien neilgi pirms plkst.16 lācene Made veiksmīgi atgriezusies savā mītnē Līgatnes dabas takās, portāls «Apollo» uzzināja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Tiek ziņots, ka lācene savā mītnē atgriezusies, atsaucoties uz zvērkopes Velgas Vītolas aicinājumiem un dažādu gardumu vilinājumiem. Lāceni nav bijusi vajadzība iemidzināt, kā to mēģināja vēl ceturtdienas vakarā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas direktors Rolands Auziņš, lācene jau atgriezusies voljerā un saostoties sasveicinājusies ar abiem lāčiem. Pašlaik katrs lācis laiski guļ savā iemīļotajā vietā.

Nožogojums, caur kuru lācene izrakās un izbēga, salabots jau vakar. Tāpat ir pārbaudīti arī pārējie nožogojuma posmi un vietās, kur tas nepieciešams, izveidoti papildu metinājumi. Kā vērtē Auziņš, nākotnē pašiem jābūt uzmanīgākiem. Tāpat jāatceras, ka lācis ir racējs, kas nozīmē, ja lācis ir pietiekami apņēmīgs, viņš aizraksies līdz vietai, kur žogs zemē beidzas.

Kā vērtē administrācijas direktors, esošais žogs nav tik sliktā stāvoklī, lai būtu nepieciešama tā steidzama nomaiņa, taču nākotnē uzlabojumi, neapšaubāmi, būšot nepieciešami. Dabas aizsardzības pārvaldes rīcībā gan pašlaik nav līdzekļu, lai jaunu nožogojumu uzstādītu.

Dabas aizsardzības pārvalde izsaka pateicību visiem iesaistītajiem dienestiem lāča meklēšanā un mājupceļa nodrošināšanā, kā arī pateicas par sabiedrības sapratni.

Līgatnes dabas taku apmeklēšana ir atjaunota un apmeklētājiem ir nodrošināta brīva un droša pārvietošanās Līgatnes dabas takās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu