Imanta Kalniņa «Lielās dziesmas» skanēs jau 1.septembrī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1.septembrī Dzintaru koncertzālē skanēs viens no šīs vasaras emocionāli un mākslinieciski bagātākajiem koncertiem - Imanta Kalniņa «Lielās dziesmas». Kopā ar komponistu uz skatuves būs grupa Turaidas Roze ar solistiem Olgu Rajecku un Uģi Rozi, kā arī Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā. 19.novembrī «Lielās dziesmas» būs dzirdamas Liepājā.

Imants Kalniņš par «Lielo dziesmu» konceptu: «Ļoti vienkārši - tās ir dziesmas, kas pieder lielajām formām. Ne parastās trīs vai trīsarpus minūtes, bet mūzika ārpus šīs dimensijas. Formas ziņā to nevar saistīt ar tradicionālo izpratni par rokdziesmām. Piemēram, «Veltījums Garsijam Lorkam» ilgst vairāk par 10 minūtēm un varētu būt arī simfonijas daļa. Tāpat arī «Sweet Love». Šīm dziesmām piemīt simfoniskais elements un man prieks, ka tagad tās realizēsim formā, kas šai mūzikai ir dabiski vistuvākā.»

Atzinīgus vārdus komponists velta Turaidas Rozes vokālistiem Olgai Rajeckai un Uģim Rozem, ar ko šovasar atkal sastrādājies pēc ilga pārtraukuma: «Laiks savas zīmes uzliek visam, arī balsīm un instrumentu pārvaldīšanas spējai. Bet tas kā mani solisti - gan Olga, gan Uģis - šovasar nodziedāja Imantdienās, mani pārliecināja, ka viņi savu līmeni ir saglabājuši nevainojami. Protams, ļoti augstas notis ar gadiem rada papildus problēmas vairumam dziedātāju, bet es neteikšu, ka viņi to nevar. Viņi to var un pat ļoti labi.»

Gatavošanās koncertam (ieskaitot daudzu jaunu aranžējumu izveidi) rit gandrīz visu vasaru, taču īpaši intensīvas bijušas pēdējās nedēļas, kad aizvadīti visu mūziķu kopmēģinājumi. Koncertā skanēs skaņdarbi, ko Imants Kalniņš 80. gadu otrajā pusē sacerējis savai tā laika grupai «Turaidas Roze». Līdzās plaši populārām dziesmām kā «Apvij rokas» un «Svētku diena», programmā būs arī daudzi retāk dzirdēti, bet komponista mūzikas cienītāju iemīļoti skaņdarbi.

Biļetes uz «Lielo dziesmu» koncertu nopērkamas «Biļešu paradīze» kasēs un «bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu