Francūži nevēlas Štrausa-Kāna atgriešanos politikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Vairums Francijas vēlētāju grib, lai bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors un vēl nesen populārākais sociālistu prezidenta amata kandidāts Dominiks Štrauss-Kāns paliek ārpus politiskās dzīves, liecina ceturtdien publicētās aptaujas dati.

Respondenti tika izvaicāti pirmdien un otrdien, vēl pirms ASV tiesnesis bija atcēlis 62 gadus vecajam sociālistam izvirzītās apsūdzības.

Kaut arī jau tobrīd plaši bija izskanējušas mediju ziņas, ka apsūdzības, visticamāk, drīzumā tiks atsauktas, 53% aptaujāto piekrita uzskatam, ka Štrausam-Kānam «tuvāko mēnešu laikā nevajadzētu piedalīties politiskajās debatēs».

Pēc septiņām nedēļām Sociālistiskā partija priekšvēlēšanās izraudzīsies kandidātu, kurš aprīlī prezidenta vēlēšanās stāsies pretī Nikolā Sarkozī.

Vēl pirms SVF vadītājs maijā Ņujorkā tika arestēts saistībā ar apsūdzībām dzimumnoziegumos, viņš tika uzskatīts par vadošo sociālistu kandidātu nākamā gada Francijas prezidenta vēlēšanās, kuram turklāt ir labas izredzes sakaut Sarkozī.

Tā kā visas pret viņu ASV izvirzītās apsūdzības ir atceltas, viņš var atgriezties Francijā. Tiesa gan, arī tur viņu kāda cita sieviete ir apsūdzējusi izvarošanā. Arī šīs apsūdzības Štrauss-Kāns noraida kā nepamatotas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu