Štrauss-Kāns atvainojas SVF darbiniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns, pirmdien apmeklējot fonda galveno mītni Vašingtonā, atvainojies darbiniekiem, kurus skandāls varētu būt sāpinājis, apliecināja viens no notikuma lieciniekiem.

Kā sacījis pats Štrauss-Kāns, viņš esot atnācis, lai «atvainotos tiem, kurus skandāls ir sāpinājis». Viņš arī paudis nožēlu par to, ka skandāls atstājis negatīvu iespaidu uz SVF, pastāstīja fonda darbinieks, kurš bija klāt tikšanās reizē.

Ciemošanās fonda galvenajā mītnē ilgusi mazāk nekā divas stundas, un tās gaitā Štrausam-Kānam bijusi arī neilga tikšanās ar viņa pēcteci Kristīni Lagardu.

Bijušā vadītāja ciemošanās bijusi pozitīva. Ar Štrausu-Kānu tikusies aptuveni puse fonda darbinieku, kas bijušo vadītāju sveica ar aplausiem. Apmeklējuma gaitā Štrauss-Kāns bijis emocionāls, viņam līdzās bija laulātā draudzene Anna Sinklēra.

Štrauss-Kāns arī paudis atzinības vārdus Lagardai, sacīja fonda darbinieks.

Štrauss-Kāns uz Manhetenas viesnīcas istabenes liecību pamata maijā tika apsūdzēts dzimumnoziegumos. Viņš tika arestēts un kādu laiku pavadīja apcietinājumā, bet pēc tam - mājas arestā. Pastāvot šaubām par apsūdzību ticamību, Ņujorkas tiesa tās 23.augustā atcēla. Starplaikā Štrauss-Kāns no SVF izpilddirektora amata bija atkāpies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu