/nginx/o/2018/07/17/10538840t1h446c.jpg)
Nepieciešams:
2 nelieli kabači
2 burkāni
1 sīpols
3 daiviņas ķiploka
300 g maltās gaļas
sāls
pipari
2 ēdamkarotes tomātu pastas
100 g siera
pētersīļu zaļumi
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Kabačus gareniski sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs (jaunus kabačus griež ar visu mizu). Katru šķēli apcep eļļā no abām pusēm.
Sīpolu sagriež smalki, apcep eļļā, pieliek malto gaļu, turpina cept, tad pieliek rīvētus burkānus, cep līdz gatavībai. Masai pieliek tomātu pastu, izspiestu ķiploku, sāli, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus un piparus. Masu liek uz kabača škēlītēm - pa ēdamkarotei uz katras škēles, satin rullītī. Rullīšus liek cepamtraukā vienu pie otra, pārkaisa ar rīvētu sieru, liek 200 grādos cepeškrāsnī, līdz siers zeltains.
Varianti: apceptās kabaču šķēlēs tin kazas sieru, vai biezpienu ar ķiplokiem un zaļumiem, satin rullītī un pasniedz kā uzkodu.