Kritiķi nopeļ Madonnas jauno filmu «W.E.»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lai gan amerikāņu popmūzikas Madonnas debijas pilnmetrāžas filma «W.E.» par Lielbritānijas karaļa Edvarda VIII sievu Volisu Simpsoni - šķirtu amerikānieti, kuras dēļ monarhs atteicās no sava troņa, - bija viena no gaidītākajām kinolentēm, kas savu pirmizrādi piedzīvoja Venēcijas filmu festivālā, kritiķi to novērtējuši kā visai vāju.

«Šī filma nav nekāds meistardarbs,» paziņojis britu laikraksts «The Independent», savukārt «The Times» kritiķi norāda, ka «veselas ainas tikpat labi varētu būt popmūzikas video vai smaržu reklāmas,» atzīstot, ka Madonna nav spējusi savai filmai piešķirt neko vairāk par glancētu ārieni.

Britu laikraksta «The Guardian» kinokritiķis Ksans Brūkss piešķīris filmai tikai vienu zvaigzni. «Kas par neparastu muļķīgu, pašapmierinātu, fatāli nemākulīgu filmu. (..) Viņas režija ir tik juceklīga, ka diez vai vispār to par tādu var uzskatīt. «W.E» mums piedāvā palēninātu kustību un strauju kadru maiņu (..), taču tie visi ir tikai bezmērķīgi triki.«

«Lai kādus noziegumus būtu pastrādājusi Volisa Simpsone - apprecējusi karali, izraisījusi konstitucionālo krīzi, biedrojusies ar nacistiem -, šaubos, ka viņa ir pelnījusi tādu apiešanos, kādu mēs redzam [filmā] «W.E», Madonnas pārsteidzošajā centienā uzņemt «20.gadsimta dižāko karalisko mīlas stāstu"», rezumē Brukss.

Tikmēr žurnāla «Grazia» autore Emma Pričarda Džonsa atzīst, ka filma «galu galā ir tikpat nebūtiska kā tumši zilā šifona kleita, kas mugurā Volisai, vakariņojot ar karali».

Daži kritiķi tomēr ir iecietīgāki. Laikraksts «The Daily Mail», kas vairāku gadu garumā bija ievilkts vairākās tiesas prāvās ar Madonnu, sniedz komentāru, ko uz vispārējā fona varētu saukt par atzinību. «Ja skatītāji, kas izjūt riebumu pret filmu, skatītos to, nezinot, kas ir režisors, viņi būtu patīkami pārsteigti. Iespējams, viņiem tā pat patiktu.«

Filma demonstrēta Venēcijas filmu festivāla ārpuskonkursa programmā. Festivāls turpināsies līdz 10.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu