Foto: Atklāts muzikālais šovs «Mūsu zelta dziesma»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto.

4.septembra vakarā tika atklāts TV3 muzikālais šovs «Mūsu Zelta dziesma», kura vadīšana uzticēta Andrim Freidenfeldam. Uz skatuves kāpa sabiedrībā zināmi mūziķi, lai izpildītu desmit dažādas visiem zināmas un iemīļotas dziesmas. Šovā ikviens izdzirdēja sirdij vistuvāko, nozīmīgāko un vismīlētāko savu visu laiku skaistāko latviešu estrādes dziesmu. 

«Mūsu Zelta dziesma» ilgs desmit nedēļas ar septiņām tematiskām nedēļām, diviem pusfināliem un lielo, visu izšķirošo finālu. Šova mērķis ir aizraujošā un azartiskā sacensībā apzināt visu laiku labākās latviešu dziesmas un ar skatītāju un žūrijas balsojumu noteikt visu laiku populārāko latviešu dziesmu.

  • 4.septembra vakarā, kā pirmais uz skatuves kāpa Nikolajs Puzikovs, kurš izpildīja Raimonda Paula un Leona Brieža dziesmu «Cielaviņa» un sniegumu vērtēja klātesošais Jānis Paukštello. N.Puzikova un pārējo mūziķu izpildītās dziesmas vērtēja arī pastāvīgie žūrijas pārstāvji - diriģents Ints Teterovskis, muzikoloģe Daiga Mazvērsīte un cilvēks no tautas jeb Elita Patmalniece.  
  • Kā otrā dziesma skanēja «Zīlīte» Kārļa Būmeistera izpildījumā, kuru novērtēja un komentēja dziedātājs Igo. 
  • Tad skatuvi ieņēma Dace Upīte, kura izdziedāja savu «Vēl ir laiks» versiju, to vērtēja komponists Zigmārs Liepiņš.
  • Pēc tam uz skatuves kāpa Emīls Balceris, kurš pēc saviem ieskatiem bija pārveidojis Eolikas dziesmu «Zemeņu lauks». Zālē klātesošais Eolikas pārstāvis Dainis Dobelnieks ne tikai vērtēja jaunā mūziķa sniegumu, bet arī uzdziedāja kopā ar E.Balceri. 
  • Tad regeja ritmos izskanēja dziesma «Zemene», kuru izpildīja Andris Ērglis, skanējumu vērtēja un atmiņās par «Zemene» tapšanu gremdējās dziesmas autors un izpildītājs Jānis Krūmiņš. 
  • Kā nākamā tika pieteikta dziesma, kas tapusi astoņdesmitajos un, palaižot gara darbu tautā, komponists nebija cerējis uz tik lieliem panākumiem - «Par rozēm» izpildīja Diāna Pīrāgs. Viņas sniegumu vērtēja Aigars Voitišķis un Ingus Ulmanis. 
  • Tad uz skatuves kāpa Valters Frīdenbergs, kurš uzstājās ar savu dziesmas «Pēc lietus» versiju, skanējumu vērtēja skaņdarba autors Aigars Krēsla.
  • Tad A.Freidenfelds pieteica «Labvēlīgā tipa» dziesmu «Omnibuss», kuru šovā «Mūsu Zelta dziesma» izpildīja Samanta Tīna. Pēc priekšnesuma skanējumu vērtēja dziesmas līdzautors Ģirts Lūsis un pats šova vadītājs. 
  • Priekšpēdējais uz skatuves kāpa Ivo Fomins, kurš izpildīja roķīgu versiju dziesmai «Ripoja akmens», skanējumu vērtēja dziesmas autors Jānis Strazds. 
  • Kā pēdējā uz skatuves tika aicināta dziedātāja Elīna Seile, kurai bija uzticēta dziesma «Dūdieviņš», kura pirmatskaņojumu piedzīvoja 1969.gadā. Skanējumu vērtēja un atmiņās par tās izpildīšanu dalījās mūziķis Aigars Grāvers.

Pēc tam, kad savu vērtējumu par dziesmām bija izteikuši žūrijas pārstāvji un TV3 skatītāji, tika noteikts, kuras dziesmas aizceļoja uz šova pusfinālu - «Dūdieviņš», «Cielaviņa» un «Par rozēm».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu