Venēcijā pirmizrādi piedzīvo Ala Pačīno filma «Wild Salome»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Svētdien Venēcijas filmu festivālā savu pirmizrādi piedzīvojusi Holivudas aktiera Ala Pačīno trešais režijas darbs «Wilde Salome», kas piesaistīja ne mazākus kliedzošu fanu pūļus kā Džordža Klūnija, Gvinetas Paltrovas un Madonnas parādīšanās šā gada kino pasākumā.

«Wilde Salome» ir daļēji dokumentāla filma par īru rakstnieka un dzejnieka Oskara Vailda lugas «Salome» iestudēšanu, daļēji - par pašu autoru un daļēji par Salomi.

Kā atzinis ASV Kinoakadēmijas balvas laureāts, viņš pats īsti netiek skaidrībā, kādu filmu viņš uzņēmis. «Domāju, ka esmu centies radīt stāstu,» pēc preses seansa reportieriem skaidroja Pačīno. «Taču es nezinu, kas tas ir. Es gribētu teikt, ka tā ir dokumentālā filma, jo tā nav mākslas, taču tā nav arī dokumentālā, tāpēc es arī esmu apmulsis.»

71 gadu vecais Pačīno atklāja, ka, kopš pats sācis uzņemt filmas, viņš ir iemīlējies kino un kļuvis arī labāks aktieris. «Tiklīdz es sāku uzņemt savas filmas, es kļuvu daudz vēlīgāks pret režisoriem. Jo sākumā es biju ļoti sarežģīts. Es patiešām nepazinu mediju, es nezināju, kādas ir režisora vajadzības. Kopš es sāku, manā dzīvē ienākusi filmu maģija.»

Kino un teātra aktieris, kas spēlējis tādās filmās kā «The Godfather» («Krusttēvs») un «Scent of a Woman» («Sievietes smarža»), piebilda, ka atšķirībā no Orsona Velsa viņš nav pametis teātri pēc kino burvības atklāšanas un turpina strādāt abās nozarēs.

Runājot par savu jaunāko režijas darbu, Pačīno atzina, ka Vailds viņu ļoti interesē. «Mēs zinām, ka viņš bija liberāls domātājs, un vēl vairāk - ka viņš bija vizionārs, tajā nozīmē, ka viņš juta cilvēkus un vēlējās, lai sabiedrība būtu humānāka, un tolaik viņš atradās ļoti bīstamā pozīcijā.»

«Cilvēki izmantoja viņa seksualitāti, lai viņu nobāztu. Viņi gribēja viņu apklusināt,» piebilda Pačīno.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu