Žurnāls «GQ» par gada grupu atzīst «U2»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters
Īru rokgrupa «U2» saņēmusi britu žurnāla «GQ» balvu kā gada labākā grupa, savukārt britu aktieris Hjū Lorijs ieguvis titulu «Mūzikas cilvēks», liecina informācija žurnāla mājaslapā. 

Rokmūzikas veterānu «U2» šā gada «labo darbu» vidū minēta uzstāšanās Glastonberijas festivālā šā gada jūnijā, kā arī turneja «360 Degree», kas sākās 2009.gada jūnijā Spānijā un noslēdzās šogad, 30.jūlijā, Kanādā. Turneja kļuvusi par visu laiku ienesīgāko koncertu sēriju, tās ieņēmumi pārsnieguši 736 miljonus ASV dolāru (368 miljonus latu).

Hjū Lorijs pie savas balvas ticis, pateicoties debijas blūza albumam «Let Them Talk», kas iznāca šā gada maijā.

Kā gada labākais solo mākslinieks apbalvots reperis «Tinie Tempah», kas pagaidām izdevis tikai vienu studijas albumu - 2010.gada ierakstu «Disc-Overy».

Par gada rakstnieku atzīts grupas «The Rolling Stones» ģitārists Kīts Ričardss. Viņa memuāri «Life», kas nonāca tirdzniecībā pagājušajā rudenī, pārdoti vairāk nekā miljons eksemplāros.

Angļu rokgrupa «Duran Duran» saņēma balvu par mūža ieguldījumu mūzikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu