Foto: Atrastas mūsu skanīgākās mīlas dziesmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto.

11. septembra vakarā šova «Mūsu Zelta dziesma» studijā muzikālu priekšnesumu laikā tika meklētas mūsu skanīgākās un aizkustinošākās mīlas dziesmas. Žūrijas komisija, kuras sastāvā atradās Adrians Kukuvass, Niks Matvejevs, Kārlis Lācis, Aldis Ermanbriks un citi, lēma, ka pusfinālam virzāma dziesma «Lūgums», kuru izpildīja Dace Upīte. 

Skatītāji, kuri pusfinālam ik svētdienu var virzīt divas dziesmas, lēma, ka cīņu turpinās Emīla Balcera izpildītā «Ja Tu man esi» un Ivo Fomina izdziedātā «Tu un es».

«Mūsu Zelta dziesma» studijā tiešraidē desmit sabiedrībā zināmi dziedātāji nodevās mūsu, latviešu, skanīgāko, sirsnīgāko un aizkustinošāko mīlas dziesmu meklējumiem. Visu priekšnesumus vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā vakar atradās Niks Matvejevs, Adrians Kukuvass, Kārlis Lācis, Egils Melbārdis, Aldis Ermanbriks, Armands Rušenieks, Marats Ogļezņevs, Olga Rajecka un Harijs Zariņš, kā arī pastāvīgie žūrijas pārstāvji Daiga Mazvērsīte, Elita Patmalniece un Ints Teterovskis.

  • Kā pirmais uz skatuves kāpa Valters Frīdenbergs, kurš izpildīja dziesmu «Brīvdiena», viņa sniegumu vērtēja mūzikas autors Kārlis Lācis. 
  • Nākamā šovā izpildītā dziesma «Viņi dejoja vienu vasaru» tapa 1967.gadā Rolanda Kalniņa kinofilmai «Elpojiet dziļi», tā tika veidota kā ironisks skatījums uz mākslu un cenzūru Padomju Savienībā. Tautā iemīļoto dziesmu izdziedāja Samanta Tīna, kuras sniegumu vērtēja «Menuets» solists Adrians Kukuvass. Par pārsteigumu skatītājiem, šova vadītājam Andrim Freidenfeldam un pašai S.Tīnai, A.Kukuvass kāpa uz skatuves, lai duetā izdziedātu dziesmu vēlreiz. 
  • Pēc tam skatuvi ieņēma Ivo Fomins, kurš sniedza savu versiju dziesmai «Tu un es», viņa sniegumu vērtēja skaņdarba autors Harijs Zariņš. 
  • Kā ceturtais priekšnesums izskanēja Diānas Pīrāgs versija dziesmai «Kad man vairs nebūs sešpadsmit», kuru klātienē klausījās un vērtēja Olga Rajecka. 
  • Pēc tam skatuvi ieņēma Paula un Miks Dukuri, kuru aizvietoja Andri Ērgli, izpildot «Dzied’ ar mani tautu meita». Abu līksmo sniegumu vērtēja dziesmas izpildītājs Niks Matvejevs. 
  • Nākamā izskanējusi dziesma «Nāk nakts» 80-tajos gados ielauzās piesātinātajā popmūzikas lauciņā, tolaik visiem par pārsteigumu ierindojoties «Mikrofona aptauja» 13.vietā. Savu versiju izdziedāja Nikolajs Puzikovs, kura priekšnesumu papildināja deju studijas «Jv clubs» meitenes. N.Puzikova sniegumu vērtēja Armands Rušenieks. 
  • Tad uz skatuves kāpa Dace Upīte, kura izdziedāja skaņdarbu «Lūgums», viņai palīdzēja stīgu kvartets, D.Upītes sniegumu vērtēja Daiga Mazvērsīte. 
  • Nākamā dziesma «Abrakadabra» tika pasniegta Kārļa Būmeistara interpretācijā, viņa sniegumu komentēja un vērtēja dziesmas autors Marats Ogļezņevs. 
  • Tad skatuvi ieņēma Elīne Seile, kura pārsteidza ar «Tik dzintars vien» citādu sniegumu, skanējumu krāsaināku palīdzēja radīt dīdžejs Gustavito. E.Seiles sniegumu vērtēja Aldis Ermanbriks. 
  • Šovu noslēdza Emīla Balcera izpildītā «Ja Tu man esi», kuru vērtēja klātesošais aktieris Egils Melbārdis.

Pēc tam skatītāju priekam uz skatuves kāpa Andris Freidenfelds ar grupu «Labvēlīgais tips», lai iepazīstinātu ar diviem jauniem skaņdarbiem «250» un «Kurvis». Kamēr uz skatuves skanēja līksmas dziesmas, skatītāji un žūrijas komisija, ar lēma par dziesmām, kurām turpināt ceļu uz šova «Mūsu Zelta dziesma» pusfinālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu