KNAB divreiz pratina Šleseru; ŠRP/LPP/LC līderis: pārpratumi tiks atrisināti

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tā sauktajā oligarhu lietā divas reizes pratinājis Šlesera Reformu partijas LPP/LC līderi Aināru Šleseru.

Politiķis otrdien žurnālistiem atzina, ka KNAB bijis divas reizes - augustā un šootrdien, 13.septembrī. Šlesers gan neatklāja, ko KNAB jautājis, taču pauda pārliecību, ka «pārpratumi tiks atrisināti».

Šlesers nenoliedza, ka viņam ir statuss - «persona, pret kuru sākts kriminālprocess». Taču, neskatoties uz vērienīgajām kratīšanām, viņam nav piemērots ne aizdomās turētā, ne apsūdzētā statuss. Viņam nav uzlikti arī nekādi liegumi ne politikā, ne privātajā dzīvē.

«Es esmu bijis divas reizes KNAB - 8.augustā un biju arī šodien [13.septembrī]. Tikos ar viņiem, bet tā bija īsa saruna, bija jautājumi, kurus es jums nevaru komentēt. Ticiet man, tā ir informācijas noskaidrošana par tiem jautājumiem, par kuriem iepriekš daudz ir runāts. Es esmu pilnīgi pārliecināts, ka šie pārpratumi tiks atrisināti un šīs lietas drīz varētu izbeigt,» viņš klāstīja.

Šlesers apliecināja, ka arī turpmāk jebkurai tiesībsargājošajai iestādei ir gatavs sniegt viņa rīcībā esošo informāciju.

Politiķis arī pauda pārliecību par viņa vadītā politiskā spēka ievēlēšanu 11.Saeimā, turklāt LPP/LC «nopietni ietekmēs nākamās valdības veidošanas aprises».

«Esmu pilnīgi pārliecināts, ka šodien daudziem cilvēkiem nav citas iespējas, kā vien balsot par Šlesera partiju,» viņš paziņoja.

Jaunākā sabiedriskās domas aptauja liecina, ka nedēļu pirms vēlēšanām par Šlesera partiju balsotu 2,7% vēlētāji. Lai partija iekļūtu Saeimā, ir vajadzīgs vismaz 5% vēlētāju atbalsts.

Jau ziņots, ka KNAB 20.maijā ierosinājis kriminālprocesu par vairākiem amata noziegumiem – kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, kā ietvaros notikušas kratīšanas ar visiem trim oligarhiem saistītos īpašumos. Medijos šis kriminālprocess izpelnījies apzīmējumu 'oligarhu lieta'.

Lietā iesaistīti 26 uzņēmumi un 11 personas, no kurām sešas ir amatpersonas.

KNAB bija lūdzis parlamentam atļauju veikt kratīšanu arī Šlesera dzīvesvietā, taču Saeimas vairākums tam nepiekrita. Tieši pēc šā deputātu lēmuma toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers paziņoja, ka rosina atlaist Saeimu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu