Atrastas vēl trīs šova «Mūsu Zelta dziesma» pusfinālistes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18.septembra vakarā «TV3» muzikālā šova «Mūsu Zelta dziesma» studijā tika meklētas dziesmas, kas šķiet kā sapņu piepildījums. Žūrijas komisija un skatītāji lēma, ka pusfinālistu dziesmu lādei pievienojas «Mēmā dziesma», «Lilioma dziesma» un «Mēs pārtiekam viens no otra».

Svētdienas vakarā studijā tiešraidē skanēja dziesmas, kuras šķiet kā sapņu piepildījums, dziesmas, kurās iekodēts piepildīts vai nepiepildīts cilvēka sapnis. Desmit jauno dziedātāju priekšnesumus vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija Jānis Rušenieks, Guntars Račs, Boriss Rezņiks, Edvīns Zariņš, Ojārs Grīnbergs, Nauris Puntulis, Viktors Lapčenoks, Ainars Ančevskis un, protams, pastāvīgie žūrijas pārstāvji kā Daiga Mazvērsīte, Elita Patmalniece un Ints Teterovskis.

  • Kā pirmais uz «Mūsu Zelta dziesma» skatuves kāpa Emīls Balceris, kurš izpildīja «Dzeltenās kurpes», viņa sniegumu vērtēja Jānis Rušenieks. Pateicoties šīs dziesmas vārdiem, tolaik veikalos parādījās tipiskas apģērba detaļas dzeltenās krāsās.
  • Pēc tam ar priekšnesumu uzstājās Nikolajs Puzikovs, kurš izpildīja «Kāpēc man nav sarkans Mersedess», viņa sniegumu vērtēja dziesmas teksta autors Guntars Račs.
  • Trešais ar sniegumu uzstājās Andra Ērgļa aizvietotājs Atis Ieviņš, kuram bija uzticēta «Somu pirts», viņa priekšnesumu vērtēja šīs dziesmas pirmais izpildītājs Ojārs Grīnbergs.
  • Pēc tam skatuvi ieņēma Valters Frīdenbergs ar dziesmu «Dzeltenie aizkari», priekšnesumu vērtēja dziesmas autors Edvīns Zariņš.
  • Nākamā dziesma, kura izskanēja uz «Mūsu Zelta dziesma» skatuves, savulaik vistiešākā veidā izteica katras meitenes viskvēlākos sapņus. Tās teksts veidots uz kontrastu principiem - skaudrā sadzīves realitāte mijās ar neaizsniedzamajiem sapņiem, kur glancēto žurnālu spožums neatstāja vienaldzīgu nevienu Padomju Latvijas sievieti. Vakar ar dziesmu «Es neesmu Džeina Fonda» uzstājās Dace Upīte, viņas sniegumu vērtēja dziesmas autors Boriss Rezņiks.
  • Pēc tam uz skatuves kāpa Elīna Seile ar Jāni Apeini, kuri izpildīja dziesmu «Mēs pārtiekam viens no otra», abu sniegumu vērtēja Latvijas Nacionālās operas solists Nauris Puntulis.
  • Tad savu skatījumu dziesmai «Nāc dejot» sniedza Samanta Tīna, skanējumu un priekšnesumu vērtēja Jānis Rušenieks.
  • Nākamā izskanējusī dziesma sākotnēji tapa kā joks, kā mīļš hobija apdziedājums teksta autorei un patīkama, ātri iegaumējama melodija komponistam. Taču lielāko lomu dziesmas popularitātē noteica tās izpildītājs, aktieris Edgars Liepiņš, ar vieglo ironiju un tikai viņam raksturīgo pasniegšanas manieri, dziesma iekarojusi klausītāju sirdis. Vakar «Lācītis» izpildīja Artis Dvarionas, kurš slimības laikā aizvietoja Ivo Fominu, viņa sniegumu vērtēja Daiga Mazvērsīte. 
  • Tad skatuvi ieņēma Diāna Pīrāgs, Paula Dukure, Valters Frīdenbergs un Miks Dukurs, kuri izpildīja «Lilioma dziesmu», viņu priekšnesumu vērtēja aktieris Ainars Ančevskis.
  • Kā noslēdzošais priekšnesums bija Kārļa Būmeistera izpildītā «Mēmā dziesma», viņa uzstāšanos komentēja un vērtēja Viktors Lapčenoks.

Skatītāji un žūrijas komisija lēma, ka pusfināla dziesmu lādei pievienojas «Mēmā dziesma», «Lilioma dziesma» un «Mēs pārtiekam viens no otra». Atgādinot, pusfinālā jau iekļuvušas «Dūdieviņš», «Cielaviņa», «Par rozēm», «Lūgums», «Ja Tu man esi» un «Tu un es». 

Skatītājiem ik svētdienu «Mūsu Zelta dziesma» laikā ir iespēja izraudzīties divas labākās un patīkamākās dziesmas, kuras iekļūst šova pusfinālā. Arī žūrijas pārstāvji izvirza vienu dziesmu šova pusfinālam. Divos šova pusfinālos kopumā piedalīsies 22 dziesmas, no kurām vienu izraudzīsies šova atbalstītājs Latvijas Krājbanka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu