Režisores Poļiščukas «Teātra observatorijai» jāpamet Kongresu nams

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Edijs Pālens

Tā kā pašvaldības SIA «Rīgas nami» lauzuši īres līgumu ar režisores Gaļinas Poļiščukas «Teātra observatoriju», teātrim 22.septembrī, telpas ir jāpamet. Arī pēc solījuma par iespēju parādu atmaksāt līdz 2011.gada nogalei «Rīgas nami» ir atteikušies parakstīt vienošanos par parāda apmaksas grafiku, aģentūru LETA informēja teātrī.

«Pēc finansiālām grūtībām un piespiedu pārcelšanos uz jaunajām telpām teātris ir piedzīvojis grūtu periodu. Sabiedrība nav bijusi informēta, ka vasaras sākumā par finansiālo līdzekļu izsaimniekošanu teātri ir nācies pamest tā izpilddirektoram un producentam,» teikts teātra izplatītajā paziņojumā.

Neskatoties uz šiem sarežģījumiem, «Teātra observatorijas» aktieri septembrī vēl turpina spēlēt Kongresu nama zālē.

Gaļinas Poļiščukas «Teātra observatorija» ir darbaspējīgs internacionāls kolektīvs, kurš darbos, nevis vārdos veic sabiedrības integrācijas funkciju un kuram ir konkurētspējīgi radošie plāni jaunajai sezonai, uzsver teātra pārstāvji. Teātra trupa būtu spējīga strādāt un samaksāt komunālo maksājumu parādu, ja vien tai netiktu liegta iespēja strādāt vienīgajā «black box» zālē Latvijā, ko izveidojis pats teātra kolektīvs.

Teātra observatorijas kolektīvs rīt plkst.11 teātra telpās Krišjāņa Valdemāra ielā 5 rīt rīkos preses konferenci masu mediju pārstāvjiem un teātra atbalstītājiem, lai ieviestu skaidrību par to, kam un kāpēc nepieciešamas «Teātra observatorijas» izveidotās telpas, kurās ir ieguldīta nauda un katra teātra darbinieka dvēsele.

Jau ziņots, ka jūlijā «Rīgas namu» valde nolēma izbeigt sadarbības līgumu ar «Teātra observatorija», kas paredzēja Rīgas Kongresu nama Jaunās zāles izmantošanu tikai šī teātra vajadzībām. Sadarbības līgumu tika nolemts izbeigt, jo 2011.gadā teātra parāds par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem pārsniedz 5000 latus, kā arī teātris neesot izpildījis vienošanās nosacījumus gan attiecībā uz teātra jauniestudējumu skaitu, gan skatītāju piesaisti atbilstoši sadarbības līgumā paredzētajam.


Parādu dzēšanai teātrim tika dots laiks līdz 1.septembrim, taču noteiktajā laikā no parāda atmaksāti vien 100 lati. «Rīgas nami» telpu nomas līgumu ar «Teātra observatoriju» atjaunot negrasās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu